Wouter Bos wil niet aan tafel met Kim Holland

Foto: Roy BeuskerWouter Bos weigerde in het verleden om samen met Kim Holland in Pauw & Witteman te zitten. Dat bekende hij gisteren in de VARA-talkshow. Bos hield altijd rekening met de overige gasten. “Er is wel eens een poging gedaan om mij aan tafel te zetten met Kim Holland. Ik mocht echt een heel serieus verhaal over politiek houden, maar ik was toch bang dat er ook een andere discussie zou zijn waarvan Jeroen vervolgens zou vragen: ‘Wat vind jij daarvan?’ Daar zag ik niet naar uit.”

Al met al heeft Bos altijd met plezier aan tafel gezeten. “Het aantrekkelijke van zo’n programma is dat je relatief veel spreektijd hebt. Als er niet te veel mensen aan tafel zitten en de uitzending duurt een uur, dan heb je als je mazzel hebt tien tot vijftien minuten. Daar kun je meestal een coherent verhaal in kwijt.”

Dat is net wat anders dan een soundbite voor het Journaal. Het is ook nog eens een kijkerspubliek dat geïnteresseerd is in de politieke samenleving“, vervolgt Bos.

Vooral de interactie met andere gasten, vond Bos prettig. “Wat ik zelf interessant vond, maar daar kan het ook glipperen en misgaan, is dat het niet alleen maar over inhoud gaat. Je wordt ook uitgedaagd om iets van je menselijke kant te laten zien, door te kijken of je mee kunt praten aan tafel over andere onderwerpen.”

Als dat lukt denk ik dat het beeld wat mensen over politici hebben in gunstige zin wordt bijgesteld. Als het fout gaat, heb je wel een probleem.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen