Merel Westrik enthousiast over decor RTL Nieuws

Foto: RTLMerel Westrik is zeer enthousiast over het nieuwe decor dat RTL Nieuws in mei introduceert. Dat vertelt het nieuwe gezicht van de nieuwsrubriek in Mikro Gids. Het wordt spectaculair, belooft Westrik. “De hele uitstraling wordt anders: de leaders, de muziek, de vormgeving en het decor. Achter de presentatiedesks staan enorme videoschermen, waarop foto’s geprojecteerd worden. De achtergrond beweegt als het ware mee met het nieuws“, zegt het tv-talent.

Er zijn allerlei toepassingen mogelijk. “Bij een reportage over de Boekenweek staan we voor een boekenwand, als het over de Krim gaat tussen de Russische militairen.”

Dat maakt het RTL Nieuws nóg interessanter, vindt ze. “Omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden, biedt deze techniek denk ik de mogelijkheid om het nieuws nog intenser te brengen.”

Inmiddels voelt Westrik zich helemaal thuis bij RTL. “Tijdens mijn eerste werkweek heb ik tweehonderd handen geschud. Toen schrok ik wel even: dit is de Champions League. Nu we een tijdje verder zijn, vind ik het alleen maar fantastisch.”

Ik ben hier gekomen om te presteren en dat wil ik gaan doen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen