Willeke van Ammelrooy met gastrol in GTST

Willeke van Ammelrooy gaat een gastrol spelen in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden van RTL 4. Dat zegt de actrice vandaag in De Telegraaf. Ze vond de opnames geen makkie. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste paar dagen mesjogge werd van alles om mij heen. Voor de acteurs zijn er weinig momenten van rust op de set. Het voelt soms alsof je tijdens het acteren al aan het monteren bent. Het is echt pats boem draaien en pas weer ademhalen als ik thuiskom.

Van Ammelrooy speelt in de serie Paula Muller. Vicent weet niet beter dan dat hij haar zoon is, maar dat blijkt Maxime (Marjolein Keuning) te zijn.

Gastrolspelers hebben het altijd zwaarder dan de vaste cast, door de hoeveelheid tekst die ze hebben. Er moet in korte tijd veel verteld worden. Dat vind ik nog het heftigst. Ik ben dag en nacht met die teksten bezig.”

Van Ammelrooy doet mee aan de soap, zodat ze een betere docente wordt. “Tijdens masterclasses kan ik iemand veel leren over het acteren voor theater, film en tv.”

“Ik proefde dat er steeds meer vraag is naar acteren in soap. Dat is echt een vak apart. Nu weet ik tenminste waar ik het over heb.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen