‘Matthijs van Nieuwkerk beste tv-anchor ooit’

Foto: RTLMichael Prins, winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, is vol lof over VARA-ster Matthijs van Nieuwkerk. Dat blijkt uit een interview met VARAgids. Prins kijkt graag naar Van Nieuwkerk. “Als ik al tv kijk, is het De Wereld Draait Door. Ik vind Matthijs van Nieuwkerk zo goed, hij is de beste tv-anchor die ik ooit gezien heb. Het mooie aan hem is dat hij niet oordeelt over mensen en dat hij heel goed mee kan gaan met zijn gasten. En natuurlijk zijn ongekende passie.

De zanger vindt Van Nieuwkerk zeer geïnteresseerd. “Hij verstaat de kunst om in de wereld van zijn gast te treden en zo voor mij, de kijker, alle onderwerpen interessant te maken.

Al een aantal keer is Prins te gast geweest in DWDD. “Dan geeft hij je het gevoel alsof je bij hem thuis op bezoek bent. Als een heer des huizen komt hij – voor het programma begint – de studio binnen. Dat is heel indrukwekkend.

De manier waarop Matthijs een tijdje terug Prem Radhakishun terechtwees, was ook op zo’n onwaarschijnlijk knappe heer-des-huizes-manier. Je ziet een Matthijs dat hij een lieve vent is.”

De commerciële omroep laat hij zo veel mogelijk links liggen. “Tachtig, negentig procent van de programma’s is onzin, dient geen educatief doel en raakt geen enkele emotie. Dat soort tv is gebaseerd op snel en acuut vermaak.

Moedeloos word ik van al die SBS 6-achtige politieachtervolgingen. Ik snap daar niets van.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen