‘Weglopende Derksen geen publiciteitsstunt’

Het boos weglopen van Johan Derksen uit een live-uitzending op RTL 7 in maart, was absoluut geen publiciteitsstunt. Dat zegt Michel van Egmond, eindredacteur van Voetbal International, in Veronica Magazine. Niet iedereen gelooft dat. “Ik kwam na de uitzending Freek de Jonge tegen en hij zei: ‘Nou, gefeliciteerd, hè, het was weer een mooi toneelstukje.’ Dan heb je dus echt niet goed gekeken. Als Johan, die bijna geen adem meer kreeg van woede, een rol speelt, verdient hij direct een Oscar.

Derksen werd boos gemaakt door Wilfred Genee, die twijfelde aan de deskundigheid van Derksens werknemers bij het blad Voetbal International.

De twee raken wel vaker in de clinch. “We hebben ooit het onverstandige plan bedacht om 180 afleveringen van Doordekken te maken voor Eredivisie Live, waar geen hond naar keek.

Elke dag werd dat weer ergens anders opgenomen. “Genee kwam 180 keer te laat, Derksen wilde 180 keer Genee op zijn bek slaan. Maar zodra de camera liep, ontstond er een frivole sfeer en namen ze in één take de uitzending op.”

RTL 7 heeft wel eens gevreesd voor het uiteenvallen van VI. “Als ik hem was, zou ik me niet al te druk maken. Het zou pas zorgwekkend zijn als Genee en Derksen elkaar níet meer in de haren vliegen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen