Bert van Leeuwen niet in Familiediner-sleur

Bert van Leeuwen trapt vanavond alweer het elfde seizoen van zijn succesformule Het Familiediner af, maar het verveelt hem nog steeds niet. “Qua sleur valt het mee, omdat conflicten altijd anders zijn. Mensen reageren nooit hetzelfde“, zegt hij vandaag in Metro. Van Leeuwen trekt naar eigen zeggen nog steeds alles uit de kast om mensen in beweging te krijgen. “Maar nu denk ik meer: het is jullie probleem. En dat werkt beter dan dat ik maar ga zitten duwen en trekken.” 

Elf seizoenen geleden was Van Leeuwen nog een groentje op het gebied van familieruzies. “Ik had destijds meer stress en was krampachtiger. Ik vond dat het moest lukken. Probeerde mensen echt over te halen. Door de jaren heen ben ik er steeds makkelijker in gaan staan.

Inmiddels is Het Familiediner een begrip en is hij zelfs in de maling genomen door Wendy van Dijk. “Ik vóelde dat er iets niet klopte. En dat kon ik niet uitstaan.

Ik heb zelfs het team van Wendy verrast door naar één van de twee zussen te rijden waarvan ik dacht: zij kan het conflict oplossen, maar dat was natuurlijk ook een actrice. Ze wist helemaal niet wat ze moest zeggen, haha.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen