Mart Smeets terug met De Avondetappe

Foto: NOSOndanks alle schandalen keert Mart Smeets in de zomer gewoon terug met zijn wielertalkshow De Avondetappe. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. De nieuwe Avondetappe, vanaf 29 juni op tv, zal volgens Smeets anders van toon zijn. “Veel van de gesprekken zullen nu gaan over liegen, bedriegen en vals spelen. Of ik nog naar wielrennen kan kijken zonder aan doping te denken? Ik kan niet meer leven zonder aan doping te denken. Nee, ik ben niet somber. Ik vind het heel jammer.” 

Van lang nadenken over De Avondetappe was volgens Smeets geen sprake. “Omdat ik overal moet zijn waar iets gebeurt. Anders ben je geen journalist. Maar ik ben me er van bewust dat we nu met een gewaarschuwde sport te maken hebben. Het zal minder vrijblijvend zijn. Je kunt je ogen niet sluiten voor wat er allemaal gebeurd is.

Aan stoppen denkt hij nog niet. “Ik ga door tot 2085 en dan neem ik ceremonieel afscheid. Ik heb al sponsors gezocht. Maar serieus, zolang mijn lijf het toestaat, wil ik dit blijven doen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen