Gerard Joling kijkt niet meer naar Bridget Maasland

Foto: TROSGerard Joling kijkt voorlopig niet meer naar Shownieuws als Bridget Maasland de rubriek presenteert. Dat vertelt hij woensdag in De Telegraaf. Joling sabelde Maasland vorige maand neer, omdat hij vond dat ze de terugkeer van zijn show Sterren Dansen op het IJs lacherig aankondigde. “Zo’n houding kon ze zich destijds misschien permitteren als BNN-presentatrice, maar nu had ze het toevallig wel over de grootste en duurste show die haar eigen werkgever uitzendt“, zegt hij nu.

Nog steeds kan Joling zich erover opwinden. “Ik vond die laatdunkendheid belachelijk. Ik heb er op internet een boze blog over geschreven, waarin ik haar een ’arrogante koelbox’ noem. Ze zei ook nog dat ze best goed kan schaatsen maar nooit zou willen meedoen.”

Maasland kan namelijk niet tegen haar verlies, voegde ze er in de uitzending aan toe. “Daarop heb ik pittig geantwoord dat we haar helemaal niet willen hebben, omdat ijs op ijs onweer geeft.

Dat de presentatrice zich van geen kwaad bewust was, ondervond Joling al snel. “Wat ik wel weer stoer vond, is dat ze binnen twee uur belde om te vragen of ze misschien iets verkeerd had gezegd. Ze bleek er ook al op te zijn aangesproken door programmabaas Remko van Westerloo.”

Ze bleef evenwel bij haar standpunt en raadde me jolig aan dan maar niet meer naar Shownieuws te kijken als zij het presenteert. En dat advies neem ik dan voorlopig maar ter harte.”

Maasland komt deze week in Veronica Magazine ook nog kort terug op de showbizzruzie. “Ik kan niet terugvinden waarmee hij mij verkeerd kon begrijpen. Toen ik hem belde, had ik het gevoel dat hij het niet eens had gezien, maar door reacties van anderen op scherp gezet was.

En het was eigenlijk meteen opgelost, dus het stelde niks voor.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen