‘Herman den Blijker maakt flutprogramma’s’

Foto: Jaap van RijnDe programma’s van Herman den Blijker zijn van tenenkrommend slechte kwaliteit. Dat is de mening van collega-kok Joop Braakhekke, zo vertrouwt hij Weekend toe. Braakhekke vindt het zonde. “Ach, Herman is Herman en de zender is RTL 4. Ik vind het jammer. Ik ken Herman natuurlijk, hij is een heel grote kok, een soort Cas Spijkers. Dat gelooft niemand, maar het is wel zo. Maar dan gaat hij aan die flutprogramma’s meewerken. Hij vergooit zichzelf daar wel mee, vind ik“, zegt hij.

Het is puur entertainment wat Den Blijker doet, vindt Braakhekke. “Hij zou mensen ook wat kunnen leren. Leer je nou iets van die programma’s van hem? Ik weet het niet. Het is entertainment, ook leuk. Maar als je iets wil leren – wat heel belangrijk is omdat er geen huishoudscholen meer zijn, dan moet je daar niet naar kijken.”

Als je gekeken hebt en je zet de tv uit weet je al niet meer wat je gezien hebt. Een gemiste kans. Hij zou een normaal kookprogramma moeten maken.

Braakhekke denkt dat de kijker niet geniet van de Den Blijker-shows. “Ik weet niet of mensen het zo leuk vinden. Wat vindt tante Truus uit Purmerend er nou aan om te zien waarom een zaak niet draait? En dan doet hij iets op televisie – je ziet niet eens duidelijk wat – en dan draait het weer. Wat kan iemand dat nou schelen?

Het is toch veel interessanter om te laten zien wat je kunt doen met wilde zalm? Het hele kookvak is zo’n hype momenteel, met ál die technieken. Daar is zó veel over te vertellen, dat ik niet begrijp dat hij dat niet doet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen