RTL 4 wacht op telefoontje Gerard Joling

Foto: SBSRTL 4-baas Erland Galjaard heeft nog geen gesprekken gevoerd met Gerard Joling, die na de zomer niet meer onder contract staat bij SBS 6. Dat vertelt de zenderdirecteur in weekblad Weekend. Galjaard heeft veel interesse in Joling, maar voelt zich te trots om hem op te bellen. “Het is ook een eer om voor RTL 4 te werken“, legt hij dat gevoel uit. “Gerard heeft me niet gebeld. Ik heb hem wel gezien op het kraamfeest van Nicolette van Dam, maar toen is er niet over gesproken.

Joling en SBS 6 lagen begin dit jaar met elkaar in de clinch, omdat de zender hem niet langer anderhalf miljoen euro per jaar waard vindt. RTL 4 wil dat ook niet betalen. “Dat lijkt mij wel een heel fors bedrag, die bedragen worden bij ons niet verdiend.

Toch begrijpt hij die salariëring wel. “Gerard droeg SBS 6 wel, en als er maar vijf presentatoren zijn en je bent echt een boegbeeld, dan is er voor dat hoge salaris ook wel weer wat te zeggen. Hij scoorde de pannen van het dak, terwijl hij op hetzelfde moment net zo goed voor veel geld had kunnen optreden. Toch vind ik het wel en heel hoog bedrag.

In Jolings ex-collega Nance Coolen, die is ontslagen door SBS 6, heeft hij geen interesse. “Nee, we hebben al zoveel goede presentatrices, zoals Chantal Janzen, Angela Groothuizen en Wendy.

Verder mogen ook Sonja Bakker en Robert Jensen thuis blijven zitten. “Ik heb weinig contact met haar. Jensen heb ik ook niet meer gesproken. Ik bepaal welke programma’s worden uitgezonden, met wie, wat het mag kosten, waar het in het programmaschema staat en hoe het gepromoot wordt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen