The Voice megahit in Australië

De talentenjacht The Voice van John de Mol is ook in Australië een grote hit. Na 2,2 miljoen kijkers voor de première op zondag, keken er maandag al 2,5 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van OzTam, dat het kijkerspubliek in de vijf grote steden meet. De krant The Sydney Morning Herald spreekt van een ‘buitengewone’ score, terwijl het grote tv-weblog TV Tonight het heeft over ‘niet gewoon een hit, maar een megahit’. De kijkcijferstijging is ‘extreem positief’, aldus de krant. 

The Voice van tv-zender Nine is het meest bekeken nieuwe programma van het jaar in Australië. Het is een verrassing, aangezien de show op een avond met zeer sterke concurrentie van start ging.

Tv-zender Seven bracht op zondag Dancing with the Stars (1,1 miljoen) en op tv-zender Ten was The Biggest Loser (739.000) te zien. Beide programma’s leverden kijkers in.

Op maandag was de kijkcijferstrijd interessanter. Toen begon concurrent Seven met Australia’s Got Talent, maar daar keken op hetzelfde moment slechts 1,2 miljoen mensen naar.

Voor Nine is The Voice de hit waar zij lange tijd naar op zoek was. Het station was ooit de grootste zender van het land, maar de laatste jaren is Seven haar de baas. The Voice is de meest bekeken start van een talentenjacht ooit in Australië.

Onder de coaches in The Voice Australia bevinden zich onder meer de internationaal bekende sterren Delta Goodrem en Seal.

Op nationaal niveau keken er meer dan drie miljoen mensen naar The Voice. In Australië vindt men vooral de cijfers in de vijf grote steden interessant.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen