Nieuwe zendermanagers Net5, SBS 6 en Veronica

Er blijven koppen rollen bij SBS. De huidige zenderbazen van Net5, SBS 6 en Veronica moeten allemaal hun functie inleveren. Dat meldt het bedrijf dinsdag in De Telegraaf. Bij Net5, de slechtst presterende zender, moet Alphons Martens plaatsmaken voor Justine Huffmeijer, die nauw betrokken was bij de oprichting van Shownieuws en nu eindredacteur van de zender is. Carter Duong, interimbaas van Veronica, maakt plaats door de van RTL afkomstige Mark Bruitsman.

Vlaggenschip SBS 6 wordt nu nog geleid door Remko Terlouw, maar komt in handen van Remko van Westerloo. Van Westerloo werd weggekaapt als zenderbaas van RTL 5, om vanaf 1 april directeur televisie van de drie SBS-zenders te worden. Nu wordt hij ook zenderbaas van SBS 6.

SBS wil “zo optimaal invulling geven aan de groeiambitie” en is nog in gesprek met Martens en Duong over hun toekomstige rol. Terlouw wordt de adjunct-programmaleider van SBS 6.

Vorig jaar werd SBS overgenomen door John de Mol en Sanoma. Binnen twee jaar hopen ze van de zendergroep weer een succes te maken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen