Nieuwe tv-zender TLC wil bij top drie horen

Nederland heeft er een nieuwe tv-zender bij: TLC. Om 18.00 uur kan men op het kanaal van Animal Planet kennismaken met het tv-station voor vrouwen. Er wordt afgetrapt met Mad About The House, een metamorfoseshow voor woningen. Jochem de Jong van moederbedrijf Discovery Benelux rekent op succes. “De bestaande vrouwenzenders als Net5 en RTL 8 zijn steeds breder gaan programmeren met films en grote shows, waardoor de specifieke vrouwenzender is verdwenen.”

Bang dat adverteerders zullen afhaken bij een smalle doelgroep is De Jong niet, vertelt hij in Metro. “Kijk naar naar Discovery Channel. Er wordt voornamelijk voor mannen geprogrammeerd, maar is een florerende zender.

TLC komt met programma’s ‘over het echte leven’. “Denk bijvoorbeeld aan Cherry Healey Investigates, een Britse journaliste die zeven vrouwen vrouwen in verschillende fases van hun leven onder de loep neemt, waaronder zichzelf.”

Ook komen er in het najaar Nederlandse producties, waarschijnlijk zonder bekende gezichten. Toch sluit hij de deur niet voor Katja Schuurman, die recent bij Net5 is vertrokken. “Maar we willen natuurlijk geen kopie van Net5 worden.

De Jong heeft een duidelijke missie: doorstoten tot de top drie van vrouwenzenders, waar hij ook RTL 4 en 5 bij rekent. “We beginnen vanavond met één kijker en zullen knokken voor iedere volgende.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen