Robert Jensen wil Nederland waarschuwen via RTL 5

Robert Jensen is mede begonnen met zijn talkshow op RTL 5 om Nederland te waarschuwen om onvrede in onze middenklasse niet te onderschatten. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in zijn programma. Jensen voerde met Wierd Duk een gesprek over de Gele Hesjes-protesten in Frankrijk. “Eén van de redenen waarom ik dit programma doe en waarom ik een ander geluid wil laten horen, is omdat ik eigenlijk ook Nederland wil waarschuwen van: kijk wat er om ons heen gebeurt.

Denk niet dat dat hier niet speelt, aldus Jensen. “Ik denk dat Nederlanders te gemakkelijk zeggen van: ‘O, het valt hier wel mee en dat gaat hier nooit gebeuren.’ Nu ben ik blij dat wij Nederlanders nuchterder zijn en gelukkig iets rustiger, maar het is niet dat het allemaal niet speelt en we moeten scherp zijn en opletten.”

Duk is het met hem eens. “Het interessante is dat nu gezegd wordt dat de Gele Hesjes in Nederland niets voorstelt, omdat de werkloosheid hier veel lager is en er hier heel andere problemen spelen dan in Frankrijk, maar ik ben veel op pad voor De Telegraaf en spreek veel met mensen uit de lage middenklasse. Het zit hun vaak tot hier.”

Wat zeggen die mensen dan? “Ze zeggen: ‘We betalen heel veel belasting en wat doen ze dan met het geld?’ Dan komt er zo’n klimaatakkoord of er gaat heel veel geld naar immigratie. Statushouders krijgen vaak voorrang op jongeren die ook wel een sociale huurwoning zouden willen hebben.”

Je kunt niet permanent beloftes breken en dat is op dit moment het gevoel bij heel veel mensen in de samenleving.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen