Patty Brard geraakt: ‘Ze noemden mij een zeekoe’

Patty Brard vindt het ongelooflijk lomp dat ze na haar deelname aan Sterren Springen in 2011 een zeekoe werd genoemd. Dat laat ze weten in de VARAgids. Brard hees zichzelf voor het oog van tv-kijkend Nederland in een badpak om van een duikplank af te springen.  De reacties waren niet mild. “Toen ik in badpak verscheen bij Sterren springen had je ze op Twitter moeten horen! ‘Dikke vette zeekoe, ik hoop dat je doodvalt!’ Dat rossen ze zo het internet op“, aldus de tv-diva.

Maar het was toch eigenlijk ook wel een beetje een wanvertoning? “Ik probeerde dat dik in een badpak nog te verhullen door leuke tatoeages op te plakken en een vrolijke band in mijn haar, maar achteraf gezien had een corrigerend badpak meer op zijn plaats geweest, dat dan weer wel.”

Toch wordt Brard ziek van al dat fatshaming. “Ik heb heel wat naar mijn hoofd geslingerd gekregen, hoor! Ziek werd ik ervan. Elke keer weer. Mensen zijn zo ongelooflijk hard tegen elkaar als het gaat om uiterlijk en zeker als het gaat om overgewicht.

Wat zijn eigenlijk haar tv-favorieten? “De wereld draait door kijk ik altijd wel even. Verder Expeditie Robinson, Beter laat dan nooit, Foute vrienden, Tokidoki met Paulien Cornelissen, Over mijn lijk en Beau’s Five days inside.”

Het VARAgids-interview met Patty Brard kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen