538 haalt bakzeil bij rechter, blijft Top 40 uitzenden

Radio 538 moet de hitlijst Top 40 ook in november en december blijven uitzenden. Ze mag deze niet verhuizen naar een online kanaal. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. De Top 40 verhuist in 2019 naar Qmusic en Radio 538 wilde de hitlijst daarom twee maanden lang wegstoppen op een slecht beluisterd kanaal. De Stichting Top 40 was het hier niet mee eens, omdat er gewoon een contract ligt tot het einde van het jaar. De rechter heeft bepaald dat 538 die moet uitdienen.

Daarnaast dient Radio 538 de door haar verspreide persberichten te rectificeren. Hierin meldde de zender te stoppen met de Top 40, omdat de manier van samenstellen verouderd zou zijn.

In een rectificatie meldt Radio 538 nu: “Dit is feitelijk onjuist. De samenstelling van de hitlijst is geen onderwerp van onderhandeling geweest, die vond in samenwerking met Radio 538 plaats. Aan de beëindiging van de overeenkomst zijn uitsluitend financiële onderhandelingen voorafgegaan.

Top 40-baas Erik de Zwart reageert: “We zijn ontzettend blij met deze uitspraak waarmee de lijst op vrijdagmiddag op het vertrouwde tijdstip goed te beluisteren blijft. Het is een mooie opsteker voor de fans van de Top 40. De continuïteit van de uitzending van de Top 40 is hiermee gegarandeerd en dat is ook steeds onze insteek geweest bij de onderhandelingen. Wij kijken uit naar onze samenwerking met Qmusic die vanaf 4 januari de Top 40 wekelijks op vrijdagmiddag zal uitzenden.

Radio 538 komt in 2019 met een eigen hitlijst, die niet bestaat uit veertig, maar uit vijftig liedjes.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen