Gerard Ekdom: ‘Werken voor Talpa is lucratief’

Gerard Ekdom vindt dat je het ijzer moet smeden als het heet is. Zijn overstap van NPO Radio 2 naar de Talpa-zender Radio 10 is lucratief. Dat vertelt de presentator in gesprek met de Volkskrant. Als Ekdom gevraagd wordt om te kiezen tussen muzikale vrijheid bij de publieke omroep tegen de balkenendenorm (181.000 euro) of minder vrijheid bij Radio 10 voor een half miljoen per jaar, antwoordt hij: “Hahaha. Er staat zwart op wit dat ik alle muzikale vrijheid heb bij Radio 10. Die heb ik echt.”

Ekdom heeft zich niet laten boeien door John de Mol. “Als luisteraars willen dat ik Anarchy in the UK draai, van de Sex Pistols, dan doe ik dat voor ze. Ik heb nu the best of both worlds.

Hij vervolgt: “Deze stap is lucratief, dat zal ik niet ontkennen. Maar het gaat om het totaalpakket. Radio 10 is een mooie zender, die steeds populairder wordt. De timing van hun verzoek was goed. Ik ben 40, je moet het ijzer smeden als het heet is.”

Vindt hij het niet erg als mensen hem een graaier noemen? “Toen ik bij de publieke omroep zat, klaagden mensen dat ik geld verdiende op kosten van de belastingbetaler. Toen bekend werd dat ik naar Radio 10 ging, van Talpa, noemden ze me een geldwolf. Ach, het zal wel.”

Het interview met Gerard Ekdom kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: Radio 10

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen