Peter R. blij met harde politieaanpak Dave Roelvink

Peter R. de Vries vindt het heel erg goed dat de politie Dave Roelvink afgelopen weekend hardhandig tegen de grond heeft gewerkt, nadat ze hem hadden klemgereden in Amsterdam. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in RTL Boulevard. Roelvink reed stomdronken met 180 kilometer per uur over de A10 en weigerde te stoppen voor de politie, maar toch klaagde hij zondag dat het optreden van de politie een beetje overdreven was. De Vries prijst het optreden van de politie juist.

De Vries vindt Roelvink schorem. “Ik wil nog even één ding zeggen: ik hoor hem op dat filmpje zeggen dat de politie wat overdreven heeft gereageerd… Nou, de politie heeft gewoon heel adequaat, goed gereageerd. Jongens die op deze manier van hun auto een moordwapen maken – want dat doe je als je met drank op 180 rijdt waar 100 mag – móeten op die manier door de politie van de weg gehaald worden.

Van de excuses van Roelvink gelooft hij niet veel. “De meeste daders hebben spijt dat ze gepakt zijn. Als ze niet gepakt waren, dan hadden ze er dikke verhalen over verteld.”

Welke straf kan Roelvink verwachten? “Dat is nog een beetje speculeren. Het heeft er ook mee te maken of hij een verleden heeft op dit gebied. Als dat zo is, dan moet je gauw gaan denken aan een boete van bijvoorbeeld 750 euro en een rijontzegging van misschien een jaar.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen