JayJay Boske mist alfamannen in de tv-wereld

JayJay Boske vindt dat er veel te weinig échte mannen rondlopen in de tv-wereld. Het zijn allemaal softies. Dat zegt hij dit weekend in De Telegraaf. Bekende mannelijke leeftijdsgenoten van Boske in de tv-wereld zijn Luuk Ikink, Jamai Loman en Kees Tol. Dat soort heren staan wel heel erg ver van hem af. “Ik pretendeer een alfaman te zijn. Veel mensen zien dat als iets negatiefs, maar ik ben er ongelofelijk trots op dat ik een mannen-man ben. Het is een uitstervend ras.”

Het zijn allemaal mietjes, vindt Boske. “De wereld verslapt een beetje, denk ik. Kijk hoe mensen hun kinderen opvoeden. Ik kreeg vroeger een tik als ik vervelend was. Dat heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Om me heen zie ik te veel softies in de mannenwereld.”

Tegenwoordig ziet de kijker types als Tim Hofman een chai latte bestellen op televisie. “Yoga en quinoa zijn niet helemaal mijn ding. Hipstermannen die achterover leunen en roepen dat het leven geweldig is en ondertussen niks uitvoeren, dat staat ver van me af.”

De tv is niet bestemd voor echte mannen, vindt Boske. “Noem mij eens drie echte mannen-mannen in de televisiewereld. De mannen van Voetbal Inside? Nee joh! Ze hebben veel humor, maar als je zo roddelt over anderen die er niet bij zijn en pretendeert alsof kijkcijfers en geld je niks doen… niet echt mannelijk. Op zijn manier is Arie Boomsma het wel. En Henry Schut is qua uiterlijk misschien niet het alfamannetje, maar hij heeft wel zijn prioriteiten recht. De enige in de tv-wereld bij wie ik echt voel ‘daar komt een alfaman aan’ is John de Mol.”

Boske voelt zich meer comfortabel in de digitale wereld. Hij heeft nu een mannelijk YouTube-kanaal. “Er zijn in Europa maar twee of drie van dergelijke kanalen. Als je een man bent en op zoek naar content, kom je bij mij uit.”

Het YouTube-kanaal van JayJay Boske kunt u hier bekijken. Het Telegraaf-interview met JayJay Boske leest u hier.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen