Fons de Poel aast niet op plek Eva Jinek

Fons de Poel (63) is niet boos dat niet híj met zijn staat van dienst, maar de veel jongere Eva Jinek (40) door de KRO-NCRV naar voren geschoven is voor een talkshow op de late avond van NPO 1. Dat laat hij blijken in gesprek met weekblad Privé. De Poel vindt het allemaal wel prima zo. “Dat is een gepasseerd station. Er zijn dagen dat ik het een voorrecht vind om het nieuws te mogen missen. Ik heb er immers veertig jaar bovenop gezeten. Die tijd hebben we gehad“, zegt hij.

Bovendien is Jinek heel erg goed, vindt De Poel. “Nu we het toch over Eva hebben: ze is een top wijf. Ik ben een aantal keren in haar programma geweest en ik heb dat als zeer prettig ervaren.”

Steekt het niet dat hij tegenwoordig de Nijmeegse Vierdaagse verslaat en collega’s wél relevante dingen doen? “Op haar stoel hoef ik niet te zitten, laat mij maar de Vierdaagse verslaan.”

Het is keihard werken en aan het eind van zo’n week ben ik volledig kapot, maar dan duik ik meteen de kroeg in. Want een borrel drinken, dat kan ik goed!

Het Privé-interview met Fons de Poel kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wessel de Groot, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen