‘Dom dat SBS 6 vanavond begint met House of Talent’

Jan Uriot, showkenner van De Telegraaf, vindt het buitengewoon onhandig dat SBS 6 uitgerekend vanavond begint met de dagelijkse realityshow House of Talent. Dat laat hij weten in een item van Privé TV. House of Talent is vanaf vanavond dagelijks om 19.00 uur op zender, direct voor Utopia, terwijl vandaag en morgen de laatste dagen van de hittegolf zijn. “Ik vind het niet het juiste moment om een tv-show te beginnen. Ik bedoel: het is 38 graden of weet ik veel wat de temperatuur nu is buiten.”

Het betekent dat er vanavond weinig mensen tv zullen kijken. “Jongens, dat vind ik wel gewaagd en jammer. Veel mensen zullen het missen, terwijl het iets heel moois gaat worden.”

House of Talent is een programma waarin potentiële sterren worden klaargestoomd. Ze betrekken samen een huis. “Ze beginnen vanavond met twaalf mensen en er blijven er acht over. Die moeten het ook echt gaan maken, publiekslievelingen worden. Om de zes weken moet er een single worden uitgebracht. Er wordt heel erg aan die mensen getrokken.

Het huis staat in Hilversum. “Het is de oude AVRO-studio aan de ‘s-Gravelandseweg in Hilversum. Daar hebben ze een huis van gemaakt waar de talenten gaan wonen en hun carrière opbouwen. Mensen geven hun leven op, zoals ze dat ook doen bij Utopia.”

Het verschil met alles wat er nu geweest is en The Voice, is dat deze mensen echt van A tot Z worden begeleid met managers, PR-mensen, pluggers. Het is echt een machine die erachter zit. Het worden echt grote sterren, dat kan ik je verzekeren.”

House of Talent is om 19.00 uur te zien op SBS 6.

Foto: Privé TV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen