Margriet denkt dat kijker nog moet wennen aan M

Margriet van der Linden denkt dat de Nederlandse televisiekijker gewoon nog heel erg moet wennen aan haar dagelijkse talkshow M op NPO 1. Dat zegt ze vandaag in De Telegraaf. Voorafgaand aan het WK Voetbal maakte Van der Linden 23 afleveringen van haar talkshow en nu, na het toernooi, volgt nog eens het dubbele aantal. Er is heel erg veel kritiek geweest op M. “Het is ook een kwestie van gewenning. We doen iets anders, dan is het heel logisch dat de kijker tijd nodig heeft.

Van der Linden probeert het allemaal een beetje te relativeren. “Het is televisie, je kunt ernaar kijken en je mag er wat van vinden. Die meningen zijn allemaal reuze belangrijk en tegelijkertijd ook helemaal niet. Ik denk dat ik over het algemeen in een behoorlijk gunnende sfeer ben ontvangen.

Gaat ze het wel een beetje beter doen dan voor het WK Voetbal? “De eerste uitzending voelde alsof ik de sleutels van de Joint Strike Fighter in mijn handen gedrukt kreeg. We hadden het tot in de puntjes voorbereid, maar ik was allang blij dat ik vloog.”

Inmiddels ben ik er klaar voor om er af en toe een looping uit te gooien en te testen wat alle knopjes op het dashboard doen.

M is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Het Telegraaf-interview met Margriet van der Linden kunt u lezen via Blendle.

Foto: Robin de Puy, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen