Leonie ter Braak sjort niet aan John de Mols jasje

Leonie ter Braak probeert zich bij SBS 6 niet overijverig in de kijker te spelen van de grote baas John de Mol. Dat vertelt de presentatrice, die afgelopen seizoen overstapte van WNL naar de commerciële zender, in Veronica Magazine. Als ze gevraagd of ze het gevoel heeft dat ze moet vechten voor haar plekje, antwoordt Ter Braak: “Ik kan wel vechten, maar dan moet je dus de hele tijd aan Johns jasje gaan sjorren, dat doe je natuurlijk niet. Je hoopt gewoon op mooie kansen.

Er zit niet veel anders op dan afwachten, aldus Ter Braak. “Dat is een kwestie van pech of geluk. Natuurlijk is het een harde wereld. Dat heb je in elk bedrijf waar ambitie bij komt kijken en de plekken schaars zijn.

Voelt ze zich bij het volkse SBS niet een beetje een vreemd eend in de bijt? “Denk je? Nou ja, ik heb geen dubbele agenda. Ik denk alleen maar: ik ga met zo veel mogelijk lol een goed en mooi programma maken.

Ze is vooral blij dat ze dankzij het aanbod van SBS niet meer zo onmenselijk vroeg haar bed uit moet. Goedemorgen Nederland begon altijd heel vroeg. “Heerlijk, de wekker gaat tegenwoordig om zeven uur in plaats van om vier uur. En ik voel de druk niet meer om na het NOS Journaal van acht uur naar bed te moeten.

Foto: Wessel de Groot, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen