Koert-Jan legt altijd handdoek onder zijn zweetnaad

Koert-Jan de Bruijn (41), bekend van GTST, is zo ongeveer de bekendste voorvechter van naturismerecreatie in Nederland. Hij grijpt interviews graag aan om onze landgenoten te onderwijzen over naakt zijn in je vrije tijd. Want gaat hij bijvoorbeeld ook poedelnaakt naar de campingwinkel? “Natuurlijk ga ik ook bloot naar de campingwinkel. Én een van de ongeschreven regels is: neem altijd een handdoek mee. Je gaat niet met je zweetnaad op de stoel van de buren zitten.”

Zwemmen en volleyballen is heerlijk om naakt te doen, andere dingen lenen zich er weer minder voor. “Hardlopen in je nakie, zodat de boel alle kanten op slingert, gaat zelfs mij te ver. Maar als we op het campingterrein gaan wandelen, hebben we alleen een rugzak om. Je hebt er direct een beeld bij, hè?“, zegt hij in De Telegraaf.

Is het niet een beetje gek om als BN’er piemelnaakt rond te lopen in de natuur? “In Frankrijk komen we ook veel Nederlanders tegen. Vind ik helemaal niet erg. Stel, er wordt een foto gemaakt en die komt in een blad terecht, wat wordt dan het verhaal?

Zijn dochters van 9 en 6 vinden naakt kamperen ook prima. “Natuurlijk zeggen ze weleens: ‘Die man heeft een grote piemel.’ Of juist: ‘Een kleine.’ Het voorbeeld dat ze krijgen, komt in elk geval niet uit een pornoblaadje.

Wat doet De Bruijn tegenwoordig eigenlijk naast op een handdoekje zitten met zijn zweetnaad? “Die vraag hoor ik iets te vaak, haha. Ik presenteer een BBQ-programma en een wintersportprogramma. En ik heb samen met mijn zus en zwager een distributiebedrijf in parfum.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen