Beau vindt BNNVARA ‘voor de helft een reisbureau’

Beau van Erven Dorens vindt dat de sterren van BNNVARA wel héél erg verwend worden met allerlei snoepreisjes naar het buitenland. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant. Van Erven Dorens vindt dat de NPO veel meer maatschappelijk betrokken programma’s moet maken zoals zijn eigen RTL-shows The Amsterdam Project en Beau Five Days Inside. “Af en toe worden daar waanzinnig mooie dingen gemaakt, maar wat mij stoort, is bijvoorbeeld een omroep zoals BNNVARA.

BNNVARA besteedt zijn budget aan de verkeerde dingen, meent Van Erven Dorens. “Dat is voor de helft een reisbureau om al hun sterren de hele wereld over te laten reizen, er wordt daar enorm met geld gesmeten.”

Het gehalte aan egoprogramma’s is volgens hem veel te hoog bij de omroep. “Waarom focussen ze niet sterker op meer inhoudelijke programma’s in plaats van op series waarin de presentator een hoofdrol speelt – waardoor je programma’s krijgt die draaien om tv-sterren die kinderen krijgen“, zegt hij, wijzend op het programma Jan Wordt Vader met Jan Versteegh.

De focus moet niet op de presentatoren liggen, maar op de buitenwereld, adviseert hij. “Ga gewoon praten met anderen.”

Het Volkskrant-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen