Angela Groothuizen en Tim Hofman boos op EO-Tijs

Angela Groothuizen en Tim Hofman ergeren zich een versuffing aan het bekrompen wereldbeeld van Tijs van den Brink, presentator van de christelijke EO. Dat laten ze blijken op Twitter. Van den Brink had deze week een radio-uitzending waarin hij de aanstaande vergoeding van PrEP aan de kaak stelde. Dit preventiemiddel zorgt ervoor dat het welhaast onmogelijk is om besmet te raken met het hiv-virus, ook als men geen condoom gebruikt. Het beschermt niet tegen andere soa’s. 

Uit angst voor hiv is condoomgebruik bij homo’s veel gangbaarder dan bij hetero’s. PrEP kan die angst wegnemen, maar Van den Brink is er geen fan van. “Stimuleert de overheid daarmee niet onveilige seks?“, vroeg hij zich deze week af op Twitter.

De tweet van Van den Brink zorgt al dagen voor de nodige commotie en ook BN’ers mengen zich in de discussie. “Tijs toch! Mogen homoseksuele mannen niet genieten van seks zonder angst om ziek te worden? Mogen vrouwen nog wel de pil van jou? #thinktwice“, zegt Angela Groothuizen.

En Tim Hofman: “Nee, Tijs. maar weet je wat wel onveilige seks stimuleert? Religieus geneuzel over alleen mogen neuken als je getrouwd bent, waardoor je er niet over durft te praten met je omgeving, wat als gevolg heeft dat jonge mensen niet goed voorgelicht worden.

Advocaat Sidney Smeets: “Wat een vreemde vraag. Stimuleert de pil ook onveilige seks dan? En trouwens: seks met PrEP is juist VEILIG.

Van den Brink vindt het wél ‘een goede vraag’. “Het is geen stelling, maar een vraag. Redenering: dankzij PrEP heb je geen condoom nodig. Maar PrEP beschermt niet tegen andere soa’s.

Sidney Smeets: “De pil beschermt tegen geen enkele soa. Mensen die PrEP gebruiken worden daarnaast juist veel vaker getest op soa’s (doen LHBT’ers sowieso veel beter dan hetero’s die ook nog eens vaker onbeschermde seks hebben) en zijn daarmee veiliger.

Philips-medewerker Jasper: “Je draagt weer lekker bij aan het stigma tegen homo’s Tijs. Niet alles hoeft in een frame van hoor/wederhoor als het om een volksgezondheidsmaatregel gaat. Die vraag stellen impliceert iets.

En zo gaat het nog even door op Twitter. Van den Brink krijgt het zwaar te verduren. “Waarom ben ik een sukkel?“, vraagt hij zich op een gegeven moment af.

De Twitter-discussie vindt u hier:

Foto: RTL

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen