Monic Hendrickx komt na Penoza met vampierenserie

Monic Hendrickx komt na Penoza met een nieuwe dramaserie bij de NPO. Het gaat om de vampierenserie Heirs of the Neight, waarin ook Benja Bruijning en Sallie Harmsen hoofdrollen spelen. Dat heeft de AVROTROS laten weten. Heirs of the Night speelt zich af in Europa aan het eind van de 19e eeuw over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans die een pact sluiten om te overleven. “De voertaal is Engels en er spelen acteurs mee uit acht verschillende landen.”

De opnames zijn deze week van start gegaan. De regie is in handen van Diederik van Rooijen. De serie is geschreven door de Zweedse scenarioschrijfster Maria Von Heland en Diederik van Rooijen en de scripts zijn gebaseerd op de Duitse boekenreeks ‘Die Erben der Nacht’ van Ulrike Schweikert.

Lemming Film (NL) is de hoofdproducent, die eerder producties maakte als Fenix, Zenith, Hollands Hoop, Alleen Op de Wereld, De Matchmaker, Dikkertje Dap, Full Contact, The Lobster, Bloed Zweet en Tranen.

Co-producenten en partners zijn Hamster Film (Duitsland), Maze Pictures (Duitsland), Maipo Film (Noorwegen) AVROTROS (Nederland), NDR (Duitsland), NRK (Noorwegen) en ZDF Enterprises (Duitsland).

Foto: Pief Weyman, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen