Klamer wil Knevel niet opvolgen als EO-boegbeeld

Geplaatst op Tue 12 Jun 2018 om 15:15

Renze Klamer vindt zichzelf niet de aangewezen man om Andries Knevel op te volgen als hét boegbeeld van de EO. Dat zegt de 29-jarige presentator in het AD. Klamer is ongelooflijk gelovig, bidt elke dag samen met zijn vriendin en Voice-ster Pearl Jozefzoon (‘we spreken hardop uit waarvoor we dankbaar zijn en wat er in onze levens speelt’) en heeft ook nog eens contact met God (‘ik ervaar soms nabijheid’). Hij zou het dus perfect kunnen doen als EO-boegbeeld, maar zelf ziet hij dat anders.

Sterker nog: Klamer weet niet eens of hij over vijf jaar nog bij de EO zit. “Zolang de EO me mooie plekken als deze biedt en ruimte heeft voor interessante televisieprojecten, zit ik goed. Maar ik ben niet getrouwd met de EO.

Andries Knevel zou zichzelf nooit zo opstellen. “Dat is een juiste vaststelling, ja. Ik vind Andries Knevel een aardige en hartelijke man, maar ik steek anders in elkaar. Hij is wel echt EO-only. Dat ben ik toch niet.

Wil hij dan niet de nieuwe Mister EO worden? “Ik denk niet dat ik daar heel geschikt voor ben. Daarvoor ben ik toch te veel geïnteresseerd in onderwerpen buiten de traditionele EO-visie.”

Kijk, ik maak graag programma’s waarin ik mezelf kan meenemen. Dan laat ik dus ook mijn geloof zien, want dat is een groot onderdeel van mijn identiteit. Maar ik heb weinig behoefte aan programma’s waarvan het geloof een vast onderdeel is.

Het AD-interview met Renze Klamer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Willem-Jan de Bruijn, EO








6 Reacties op “Klamer wil Knevel niet opvolgen als EO-boegbeeld”


 1. scott_0

  wat is dit voor reli-gekkie?

 2. Arie

  @Scott_0
  Alsof jij spoort

 3. Bears' den

  Luister heel vaak Langs de Lijn en Omstreken, en hij doet dat goed..
  Zou heel goed een soort van Bert van Leeuwen kunnen worden..

 4. W.A. de Koning

  Precies, leven en laten leven.

 5. Edwin M

  Ik GELOOF dat ik deze man wel wil doen geloven dat ik het een prima man voor een nachtje zou vinden. Ik geloof niet dat hij er zin in heeft, en het ook van zijn geloof niet mag, maar geloof me, ik wil wel Renze Klaar euhm Klamer.

 6. Hanna

  Hij wel zwoel op de foto, nu alleen nog een beetje wind door zijn haren.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.