Jaap van Deurzen wil eigen Erica op Reis presenteren

Jaap van Deurzen (65) wil net als de andere tv-senior Erica Terpstra (74) graag een eigen reisprogramma presenteren op televisie. Dat zegt de tv-journalist van RTL Nieuws in gesprek met de Story. Van Deurzen wil nog veel reizen in zijn leven. Wat staat er op zijn bucket list? “Grote reizen maken naar Alaska, Groenland of IJsland. Die noordelijke landen trekken me enorm. Het zou nog mooier zijn als ik daar een reisprogramma, à la Erica Terpstra, van mocht maken“, zegt hij.

Van Deurzen heeft voor zijn werk al veel mooie landen gezien, waaronder Afghanistan. Wel voelde hij zich daar soms wat onveilig. “De Taliban executeerden standrechtelijk vier buitenlandse collega’s, puur omdat ze geen moslims waren, op de plek die wij een dag daarvoor waren gepasseerd.

Net als Terpstra is ook Van Deurzen niet de slankste tv-verschijning. Zou hij iets aan zijn lichaam willen veranderen? “Waar zal ik eens beginnen? Ik ben niet zo zeker van mezelf. Maar ik zou vijftien kilo lichter door het leven moeten gaan.

Mocht het reisprogramma niet doorgaan, dan is er ook geen man overboord. Van Deurzen geeft zijn leven een 9. “Omdat ik bijna van elke dag met volle teugen geniet.

Het Story-interview met Jaap van Deurzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen