Terugkeer De Bauers ‘grote wens’ van Frans Bauer

Geplaatst op Mon 21 May 2018 om 11:18

Het is een ‘grote wens’ van Frans Bauer om een tweede seizoen van De Bauers te maken. Hij wil het precies gaan maken zoals toen, dus met de focus op het gezin. Dat zegt de volkszanger in Privé. De Bauers was veertien jaar geleden enorm succesvol op RTL 4: op het hoogtepunt keken er 2,8 miljoen mensen waarna hij een blanco cheque kreeg aangeboden voor een tweede seizoen. Hij wilde echter niet meer; er kwam later alleen nog een televisiesoap over een van zijn concertseries.

Een blanco cheque zal er nu niet meer in zitten, maar toch maakt Bauer graag een vervolg. “Een grote wens is dat we terugkomen met onze realitysoap De Bauers. Echt zoals het was, met de kinderen en iedereen erbij.”

Bauer denkt dat het nog steeds kan scoren. “Als ik kijk hoe Op reis met Mariska wordt bekeken – wekelijks bijna 1,5 miljoen mensen – dan denk ik dat een realitysoap wederom succesvol kan worden.”

Er is dus animo voor, aldus Bauer. “De mensen in het land vragen er vaak naar. Wat ik ook nog wel leuk zou vinden, is het presenteren van een showprogramma. Er zijn nog genoeg plannen.”

En op muzikaal gebied? “Het blijft nog steeds raar dat je het bijna nergens op de radio hoort. Daar hoop ik verandering in te kunnen brengen. Het is belangrijk dat het echte levenslied blijft voortbestaan, ook bij de jeugd.

Het Privé-interview met Frans Bauer kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS
20 Reacties op “Terugkeer De Bauers ‘grote wens’ van Frans Bauer”


 1. Jeffrey

  Frans heeft de gunfactor, maar moet uitkijken dat hij nu niet te veel in beeld gaat komen.

 2. lopi

  Die gaat naar SBS

 3. Tim20

  John belt jou vandaag even op, Frans

 4. Laurens

  Vorig jaar was er wat geflirt tussen Bauer en SBS. Daar is uiteindelijk niets uitgekomen. Jammer, want Frans past goed bij SBS!
  Hij kan die reallifesoap maken, Wietze vervangen bij Funniest Homevideo’s, plaatsnemen in Bloed, Zweet en Tranen (enige talentenjacht die SBS zou moeten doen), Hart in Actie en een tegenhanger voor Muziekfeest op het Plein presenteren voor in de zomer. Kan John alle artiesten van The Voice blijven pluggen.

  Wellicht is Frans nog interessanter dan Nick en Simon op moment. Sing It kan ook met een presentator en wisselende artiesten. Verder heeft Nick en Simon SBS nog weinig succes gebracht.

 5. Laurens

  Overigens verwacht ik die reallifesoap niet bij de NPO, omdat het dan plat amusement is. Het moet een educatief tintje hebben, zoals de reis naar Amerika om de cultuur op te snuiven. Dan mag het opeens wel van de NPO….

 6. Medusa

  Hij doet het leuk. Iedereen heeft het nog steeds over toen hij naar de Chinees ging. En dat Shirley het toen verneukt had.

 7. Bart

  @Laurens De Bauwers of Frans Bauwer zou inderdaad het beste bij SBS passen.
  Nooit begrepen waarom RTL niet door ging met het format Effe geen cent te makken. Had zo nog een paar seizoenen door kunnen gaan met de Fam Bauwer en Borsato.

 8. Bart

  Bauer bedoel ik

 9. Miranda

  Uitschot.

 10. T

  Dat hele “Op reis met Mariska” was zo cliché. De naakte cowboy, indianenstammen in de huidige tijd, de voodoo van New Orleans….

  Hoe vaak hebben we dat al niet gezien in reisprogramma’s sinds de jaren 90?

 11. ArnieAlberts

  ‘Op Reis met Mariska’ was niet de titel hè. Gewoon ‘Frans Bauer in Amerika’. :-)

  Eerlijk toegegeven, die 8 afleveringen van ‘De Bauers’ uit 2003 (en dan nog 2 kerstuitzendingen) zijn wel aandoenlijk om te zien. No nonsens, gewoon een goeie en vriendelijke realitysoap. Beetje zoals De Pfaffs was in de eerdere seizoenen. ‘De Bouwers’, die Ahoy 2006-serie, die was al wat minder en toen de poliep van Bauer daar roet in het eten gooide was het wel klaar.

  Frans heeft echter zelf bewezen op YouTube, met zijn tijdlang vloggen, dat men nog altijd zit te wachten op zijn dagelijkse beslommeringen. Het moet alleen gewoon een leuk uitstapje worden en geen ‘laten we het doen zolang het leuk is’. Altijd meer vraag dan aanbod hanteren.

 12. jroen

  Frans heeft toen een hele grote fout gemaakt door geen 2e seizoen eraan te plakken. Bij de concert series was hij eigenlijk uit de picture en is zijn succes gedaald. Ahoy krijgt hij niet meer vol. Maar de Bauers zouden best nog een succes kunnen zijn bij SBS.

 13. Japie

  Lekker die snoepreisjes hè Frans en dan ook nog dik betaald, zou ik ook voor tekenen!

 14. piet

  Die Bauer met die smerige irritante lach.

 15. Simon

  Bauser is mateloos populair dus dit zal inderdaad wel scoren. Met opgroeiende kinderen in het gezin gebeurt altijd wel wat.

 16. `Flits Bom

  Josti entertainment.

 17. Ron

  2,8 miljoen kijkers is in deze tijd niet haalbaar meer, zeker niet op RTL 4 waar het destijds werd uitgezonden. Het genre RLS was toen ook nieuw, nu wordt je er mee dood gegooid.

 18. hemeltje

  alleen in brabant uitzenden die troep…..

 19. dr phil

  wij worden een beetje moe van jou frans heb je nog geen geld genoeg

 20. ArnieAlberts

  @dr phil Wat een held, zogenaamd anoniem reageren en neerbuigend trollen, maar wel vervolgens je mailadres achter laten op de plek waar je een website kon neerplempen. Wil je dat we je allemaal en masse mailen voor meer van je meningen op http://wgm.vanschaik@ziggo.nl/ ?

  Maar even serieus nu. Niks met de man, zijn muziek of tv-werk hebben is 1 ding, maar het constant op geld gooien, dat is zo zwak. Hij verdient meer dan jou, poepoe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.