Videoplatform Telegraaf VNDG op de schop

De ambitie was groot toen De Telegraaf vorig jaar zijn eigen videoplatform Telegraaf VDNG lanceerde. Naast nieuws en shownieuws, beloofde ze ook realityshows, drama en amusement. Maar nog geen jaar later gaat alweer het mes in de breedte van het platform: de focus gaat terug op actualiteit. Reality zoals de soap van Estavana Polman en drama zoals Dagboek Van Een Minnares heeft daaronder te lijden. De nadruk komt bij video weer op nieuws, zegt videobaas Mandy van der Wal.

Reality en drama kan nog wel, maar dan eventueel alleen in samenwerking met bijvoorbeeld RTL of SBS, aldus Van der Wal bij Adformatie. “Stel dat we bijvoorbeeld weer een realityserie met Estavana doen, dan zie ik dat bijvoorbeeld in combinatie met een lineair kanaal. Denk aan 43 minuten op tv en wij de short form. Ik ga niet 43 minuten opknippen.”

Fictie lijkt helemaal niet meer te gaan gebeuren. “Dat doen we alleen als zich een mooie kans aandient.”

De focus gaat op nieuws: de VNDG-studio verhuist naar het pand van De Telegraaf zelf. Waar de VNDG-studio nu dichtgaat om 18.00 uur, kan die bij De Telegraaf openblijven tot 23.00 uur.

We hebben een voorsprong in video, maar die willen we nog vergroten. Dat kan je het beste doen door ook ’s avonds meer nieuwsvideo’s te publiceren. Dat kunnen we eigenlijk alleen maar doen als je het hier centraal doet.

Een andere verandering is dat Telegraaf VNDG stopt als zelfstandig platform. Voortaan wordt VNDG een sublabel op de Telegraaf-site zelf.

Het artikel ‘De Telegraaf wordt weer De Telegraaf, ook in video’ kunt u lezen op de Adformatie-site.

Foto: VNDG

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen