Kabelgigant Ziggo stopt met analoge televisie

Ziggo stopt met het aanbieden van analoge tv. Analoge klanten stappen in de komende twee jaar gefaseerd over naar digitale televisie. Dat heeft de kabelgigant vandaag bekendgemaakt. Nu al levert Ziggo overal standaard televisie in digitale kwaliteit, maar nog niet iedereen maakt daar gebruik van. ‘Verreweg het grootste deel wel’, aldus Ziggo, maar nu moet ook de rest over. “Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten televisie in digitale beeldkwaliteit“, meldt het bedrijf.

Het is volgens directeur Jeroen Hoencamp van VodafoneZiggo onvermijdelijk. “Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst.”

De omschakeling opent de deur voor de technologieën van de toekomst. “VodafoneZiggo wil de beste kwaliteit en service bieden aan de klant. Wij zien ons niet alleen als aanjager van de Nederlandse digitalisering, maar ook als de bouwer van de infrastructuur die Nederland moet helpen om de digitale voorsprong van het land in de toekomst te waarborgen.

Vanaf 2020 wil Ziggo een nog verder ontwikkeld ‘next generation network’ aan kunnen bieden. “Waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten. De klant zal straks nauwelijks meer merken dat zijn apparaten schakelen tussen vast internet, wifi en mobiel internet.”

De overstap naar digitale tv via de kabel gaat gefaseerd per regio plaatsvinden. Capelle aan den IJssel en enkele plaatsen in de omgeving worden in april als eerste geheel voorzien van televisie in digitale beeldkwaliteit.

De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt hij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog.

Foto: Ziggo

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen