‘Frank Dane is moderner dan Edwin Evers’

Jeroen van Inkel denkt dat Radio 538 met de waarschijnlijke aanstelling van Frank Dane als de opvolger van Edwin Evers een stuk moderner wordt. Dat laat hij vandaag weten in het AD. Evers maakt aan het eind van dit jaar zijn laatste Evers Staat Op en vanaf 2019 is Dane zeer waarschijnlijk de ochtendjock van 538. Waar Evers een echte man van het volk is, is Dane net iets minder aaibaar, denkt Van Inkel. Toch past dat volgens hem wel bij deze tijd, al blijft spannend hoe dit gaat uitpakken.

Jeroen van Inkel: “Het publiek is Edwin gewend, die ‘lekker gewone gast die je ook kan treffen bij een voetbalwedstrijd met een sjaaltje van zijn club’. Hij is een man van het volk. Frank is wat sarcastischer, afstandelijker, maar daarmee ook moderner. Ik kan niet goed inschatten of de ochtendluisteraar van Radio 538 dat wil.”

Dane is controversiëler dan Evers, bijvoorbeeld laatst toen hij de piemelgrap uithaalde met Maan. “Goed om erbij te zeggen dat Frank elke week al een grap met haar uithaalde. Dit was onderdeel van een running gag. Maar het is typisch Dane. Die is snel, intelligent, heeft gevoel voor het medium en veel lef. Hij maakt stoutejongensradio.”

Radio 10-dj Rob van Someren denkt er hetzelfde over: “Frank durft op z’n bek te gaan. Is meer polariserend: of je vindt hem geweldig, of niks. Een aantal mensen zal afhaken, maar daarom moet hij ook de tijd krijgen.

Het AD-artikel waarin deskundigen de waarschijnlijke aanstelling van Frank Dane analyseren kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL Boulevard

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen