Baudet zegt NOS-debat af: ‘Wil niet met Pechtold’

Na Geert Wilders zegt ook Thierry Baudet het radiodebat af dat de NOS vrijdag uitzendt op Radio 1 in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hij wil namelijk niet debatteren met Alexander Pechtold. Dat meldt de Forum voor Democratie-leider in een verklaring. Baudet is woest om de uitspraken die Pechtold zondag deed op NPO 1. “Afgelopen zondag maakte hij bij WNL voor de zoveelste keer duidelijk dat hij slechts wil demoniseren. Met kreten wil strooien.” 

De D66-leider roept onwaarheden in de hoop dat het blijft hangen, stelt Baudet. “Na enige tijd blijft rondom de beschuldigde hoe dan ook ‘een sfeertje’ hangen. Een gevoel van ‘waar rook is, is vuur’. Mensen zullen zich afvragen waar die beschuldigingen toch steeds vandaan komen.”

Demonisering is een bekende strategie, aldus Baudet. “Het is een beproefd recept, dat slechts weinig politieke nieuwkomers overleven. En het is precies deze sluipmoord – met voorbedachten rade – die D66-leider Alexander Pechtold in het kielzog van minister Kajsa Ollongren nu op Forum voor Democratie probeert te plegen met zijn spervuur van eindeloze ‘racisme’-beschuldigingen aan mijn adres.

Baudet is het zat. “Wij zijn er helemaal klaar mee. Niets willen wij te maken hebben met racisme, discriminatie en andere vormen van uitsluiting. Integendeel.

Discussiëren met Pechtold wil Baudet niet meer. “Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio 1 discussiëren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten‘”, zegt hij. “Een stelling die (…) slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten.

Pechtold gaat maar lekker in z’n eentje discussiëren, als het aan Baudet legt. “Ik gun Pechtold de volledige air time die voor dat ‘debat’ was gereserveerd om zijn hatelijkheden jegens mij en jegens FVD te spuien. De smalende, handenwringende journalisten moeten er dan maar van maken wat ze willen. Maar ik ga er niet langer in mee.”

DENK-leider Tunahan Kuzu, die samen met Baudet en Pechtold zou debatteren, zegt: “Had Thierry Baudet nou een rechtszaak aangespannen tegen de NOS omdat hij niet mocht meedoen met het lijsttrekkersdebat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen? Lekker geloofwaardig ben je dan!

Foto: RTL, Van der Vorst ziet sterren

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen