Pechtold op NPO 1: ‘Thierry valt mijn kinderen lastig’

D66-voorman Alexander Pechtold deed zondagavond laat wel een heel bijzondere uitspraak in het programma WNL Op Zondag op NPO 1. De politiek leider beschuldigde Kamer-belhamel Thierry Baudet ervan zijn kinderen lastig te vallen. “Ik krijg van mijn kinderen van 13 en 14 jaar te horen dat Forum voor Democratie hen wil volgen op Instagram. Je moet echt je best doen om mijn kinderen te vinden want hun achternaam staat er niet bij. Dat vind ik een rare interesse“, zei hij.

Pechtold vindt het buitengewoon schandelijk. “Jongens, als je wat met mij hebt zoek mij op, maar blijf even van de kinderen af! Waar zijn ze mee bezig?

In het programma zei Pechtold verder dat hij Baudet wil tegenhouden. “Ik vind hem gevaarlijker dan Wilders. Omdat we bij Wilders te laat waren, moeten we bij Baudet op tijd zijn.

Op de herhaalde vraag of Pechtold Baudet een racist vindt, zegt hij: “Dat zal moeten blijken. Ik vind dat sommige uitspraken van hem racistisch zijn. Als je IQ vergelijkt met ras met afkomst, waar heb je dat voor nodig in een discussie over onderwijs of defensie? Hij zit in de grote gevarenzone.

Pechtold beschuldigt ook FvD Tweede Kamerlid Theo Hiddema van racistische uitlatingen. ”Hij heeft de schijn tegen.”

Onzin

 

​Een woordvoerder van FvD zegt tegen RTL Nieuws dat de beschuldiging van Pechtold ‘onzin’ is. FvD is naar eigen zeggen niet actief op zoek gegaan naar de kinderen van Pechtold om hen volgverzoeken te sturen.

We hebben geen idee, want wij weten natuurlijk niet wie zijn kinderen zijn op Instagram. Soms worden mensen door ons uitgenodigd die een verhoogde interesse zouden kunnen hebben in Forum voor Democratie. Blijkbaar vielen zijn kinderen ook in deze categorie.

Internetkenner Alexander Klöpping: “Pechtold klaagt dat zijn kinderen gevolgd worden op Instagram door de FvD. Dat kan moedwillig of toevallig zijn, maar in ieder geval niet wat deze woordvoerder van FvD hier claimt.

Foto: Omroep WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen