Pechtold op NPO 1: ‘Thierry valt mijn kinderen lastig’

Geplaatst op ma 05 mrt 2018 om 8:30

D66-voorman Alexander Pechtold deed zondagavond laat wel een heel bijzondere uitspraak in het programma WNL Op Zondag op NPO 1. De politiek leider beschuldigde Kamer-belhamel Thierry Baudet ervan zijn kinderen lastig te vallen. “Ik krijg van mijn kinderen van 13 en 14 jaar te horen dat Forum voor Democratie hen wil volgen op Instagram. Je moet echt je best doen om mijn kinderen te vinden want hun achternaam staat er niet bij. Dat vind ik een rare interesse“, zei hij.

Pechtold vindt het buitengewoon schandelijk. “Jongens, als je wat met mij hebt zoek mij op, maar blijf even van de kinderen af! Waar zijn ze mee bezig?

In het programma zei Pechtold verder dat hij Baudet wil tegenhouden. “Ik vind hem gevaarlijker dan Wilders. Omdat we bij Wilders te laat waren, moeten we bij Baudet op tijd zijn.

Op de herhaalde vraag of Pechtold Baudet een racist vindt, zegt hij: “Dat zal moeten blijken. Ik vind dat sommige uitspraken van hem racistisch zijn. Als je IQ vergelijkt met ras met afkomst, waar heb je dat voor nodig in een discussie over onderwijs of defensie? Hij zit in de grote gevarenzone.

Pechtold beschuldigt ook FvD Tweede Kamerlid Theo Hiddema van racistische uitlatingen. ”Hij heeft de schijn tegen.”

Onzin

 

​Een woordvoerder van FvD zegt tegen RTL Nieuws dat de beschuldiging van Pechtold ‘onzin’ is. FvD is naar eigen zeggen niet actief op zoek gegaan naar de kinderen van Pechtold om hen volgverzoeken te sturen.

We hebben geen idee, want wij weten natuurlijk niet wie zijn kinderen zijn op Instagram. Soms worden mensen door ons uitgenodigd die een verhoogde interesse zouden kunnen hebben in Forum voor Democratie. Blijkbaar vielen zijn kinderen ook in deze categorie.

Internetkenner Alexander Klöpping: “Pechtold klaagt dat zijn kinderen gevolgd worden op Instagram door de FvD. Dat kan moedwillig of toevallig zijn, maar in ieder geval niet wat deze woordvoerder van FvD hier claimt.

Foto: Omroep WNL
60 Reacties op “Pechtold op NPO 1: ‘Thierry valt mijn kinderen lastig’”


 1. Huib

  Pechtold probeerde vroeger stemmen te krijgen door Wilders aan te vallen. Verontwaardigd kijken en in iedere zin het woord rascist gebruiken. Nu heeft hij een nieuwe vijand gevonden. Laat hem liever vertellen hoe het zit met dat penthouse van hem en waarom uitgerekend hij het referendum heeft weggestemd.

 2. De eerlijke

  Wat een volslagen onzin. Ben zelf ook toegevoegd door die partij op Instagram, ze voegen volgens mij iedereen toe die hun pagina weleens heeft bezocht of een politieke interesse van een andere partij heeft! Ze hopen door masaal onbekende mensen te volgen dat ze worden teruggevolgd en meer volgers krijgen.
  Lachwekkend van die Pechtold dat die het niet begrijpt.

 3. KingetjeAlert

  Thierry doet me denken aan een oosterijkse huisschilder

 4. Stefan

  Die fransman gaat zijn boekje te buiten.

 5. Otto Groeneveld

  Wat een volslagen gek is meneer Transparant toch. Neuk zelf een moedertje buiten de deur. Schaf referendum af met zijn schijnheilige kop. Laat gvd heel Nederland afluisteren. Verkoopt zijn ziel nog aan de maffia van Brussel. Stel je hem een kritische vraag staat hij je wereldvreemd aan te staren met zijn grote soepogen. Een heel eng manneke deze Alex Transparant.

 6. Watje

  Iets van wie kaatst……?

 7. Lodewijk

  8.37 wat raar, A.Pechthold doet mij daar aan denken.

 8. maandag

  Schandalig om je kinderen in te zetten.

  Zal zijn ex niet leuk vinden dat pechtoldje zijn kinderen daarvoor misbruikt.

  Gaver wat een …………….

 9. F’iscadel

  Nepnieuws -en links wegkijkspecialist Pechtold heeft ook weer iets te zeggen hoor. Wat een huilie!!!

 10. Robson

  Zo die Pechtold gaat over lijken , dus hij gebruikt nu ook al zijn kinderen

 11. Pauline Bloedhond

  Wonen die kinderen nou in dat appartement dat hij van een Canadees heeft geërfd? Ik heb het gevoel dat die Pechtold gladder dan een aal is. In mijn ogen een zeer eng wezen, super schijnheilig vind ik.

 12. Birdwatcher

  Die Pechtold is juist diegene die je het minst kan vertrouwen. Kan leuk praten maar ondertussen naait hij je waar je bij staat. Engerd!!

 13. Shadow1100

  Wt een walgelijke vent die Penthouse Pechthold. Hij praat over zijn rechtsgevoel, maar het opgeven van een geschenk, een optrekje van meer dan €.100.000,-, hoeft hij niet.
  D(ictatuur)66…..!!!!

 14. Cees

  Nu blijkt hij vooral voor het correctief referendum en tegen het raadgevend referendum te zijn. Om de aandacht af te leiden gaat hij weer heel hard “rascist” naar anderen roepen.

 15. Alex Transparant

  Nou mag ik vanuit mijn neukflatje in Schevingen lekker tekeer gaan, gaat niemand wat aan. En mag ik tegen democratie zijn, gaat niemand wat aan. Ik ben onaantastbaar want ik ben A. Transparant.

 16. Wollter

  Je zal Alexander Pechtold toch maar als vader hebben…..ik zou onmiddellijk een einde aan m’n leven maken!

 17. Henk

  Wij worden allemaal gevolgd dankzij de sleepwet van D66 en haar vrienden.

 18. antipolitiekcorrect

  wat een afschuwelijk mannetje word pecholtje,
  die foto”s die van m rondgaan staat ie erg ”opgefokt” op,
  hij mag wel op z”n bloeddruk letten,
  t is echt een zielig kereltje,
  als je je kids erin betrekt,
  dat doe je niet als vader,
  [heeft ie van diederikje overgenomen,]
  mijn idee is dat pecholtje zich doodongelukkig voelt,
  hi kan t niet meer aan,
  hij heeft z”n partijtje en t landje naar de ver,oemenis geholpen,
  z”n huwlijk naar de knoppen,
  de ruk naar rechts in de politiek,
  en die vervelende christenen die m in de weg lopen,
  t word kereltje penthouse teveel,
  maar wees eerlijk,
  er is toch geen een d666 te vertrouwen,
  t enigste wat ze doen is HAAT zaaien tegen 1 paspoorters,

 19. Sme

  En het demoniseren gaat doorrrrrrr. Fortuijn déjà vu

 20. Jaap Klapheer

  Dus iemands kinderen worden lastig gevallen, de vader zegt daar wat over en dan is de vader de schuldige…. Dan ben je niet politiek incorrect, dan ben je gewoon je hersens kwijt.

 21. Dirk van Zandt.

  Even samenvatten s.v.p. deze man heeft een appartementje om zijn vrouwelijk schoon te ontvangen. Terwijl hij dondersgoed wist dat hij dit moest aangeven. Ook nog gekregen van een Canadees persoon die veel belang heeft bij internationale handelsverdragen tussen EU en Canada. Verdragen die zeer ongunstig zijn voor mens en dier.
  Even samenvatten. Hij wordt in een prive jet gevlogen naar Oekraine me zakenvriend. Ja een maffia-staat.
  Even samenvatten raadgevend referendum was helemaal niets mis mee maar volk heeft andere mening dan D66 dus afschaffen.
  Even samenvatten. Privacay een fundament van democratie. Meneer laat onder valse voorwendsels heel Nederland afluisteren en ja dat gaat misbruikt worden.
  Deze man deugt voor geen meter.

 22. Henk

  Alexander is echt fout bezig. Voor deze man moet je juist oppassen. Deze man is helemaal niet voor democratie, hij en Ollongren strijden daar juist tegen.

 23. Gerard

  Grappig (niet echt), dat iemand die de sleepnetwet voorstaat niet eens weet hoe Instagram te werk gaat (algoritmes, die inderdaad in respons op zoekgedrag uitnodiging tot volgen sturen). Het luidklinkende vat is nog holler dan ik vreesde..

 24. Sven L.

  Baudet is een engerd; heeft Pechtold gelijk in. In de jaren ’30 vond men Adolf Hitler ook een bevlogen politicus die goed kon spreken; zie wat er gebeurde.

  Wilders is van een andere categorie. Lomp, maar meer ook niet. Voor FvD moet men oppassen. Wolf in schaapskleren.

 25. Henk

  Het lijkt op een spelletje. De een geeft allerlei rare vogels een hand, de ander roept rare dingen en D66 en de VVD staan straks weer klaar om de stemmen in ontvangst te nemen terwijl zij zoveel bezuinigd hebben en andere ellende hebben veroorzaakt. Dit allemaal straks onder begeleiding van bevriende journalisten. House of Cards lijkt het soms wel.

 26. Annoniemus

  Pechie Pechie , doet huilie huilie !

 27. Enzo Voort

  Vergeet niet Drammers 66 het referendum heben geëlimineerd en al je ingewanden meenemen als je de pijp uit bent, mits je bezwaar maakt.

 28. arie

  Jeetje, Pechtold, moet je nou je kinderen gaan inzetten om zeteltjes te winnen?

  Terwijl jij zelf huis en haard verlaten hebt en er met een jonge vriendin vandoor is gegaan?

  Dan moet je haast wel hopeloos in de knoei zitten !

  Wie op D66 stemt, stemt op een idioot,

 29. Bart

  Deze man is het grote gevaar van Nederland.

 30. anymousin

  @Enzo Voort

  D66 is TEGEN een raadgevend referendum, maar VOOR een bindend referendum.

  Wat hebben we aan een raadgevend referendum, als we allemaal tegen of voor bij een raadgevend referendum stemmen en vervolgens legt de regering/het kabinet de uitkomst naast zich neer.

 31. Adriaan

  Pechtold is een gefrustreerde man zonder kennis of visie met veel te veel sores , zowel prive als in zijn werk, die het allemaal te veel is geworden en zijn frustraties uitleeft op ieder willekeurig slachtoffer van Trump tot aan een of ander stagiaire en beter de handdoek in de ring kan gooien.

 32. tammer

  Heeft hij dat appartement al verkocht eigenlijk?

 33. Dirk van Zandt.

  10.58 een raadgevend referendum WAS juist een PRIMA instrument, niets mis mee. Een richtlijn voor de politiek. MAAR omdat colk een andere mening heeft was het opeens niet meer goed, dat is de realiteit.

 34. jaidd

  Dus hij mag zich wel bemoeien met alle nederlanders, maar andersom als dit al zo is gaat i hulie hulie doen.

  lekket optyfen dictator66.

 35. b

  De engnekken van FVD gaan steeds verder. @jaidd jongen zit je nou weer op je zolderkamertje ? Zelden zoveel fouten in een tekst gelezen jongen.

 36. A

  De vreselijke engnekken van D66 maken met hun leugens alles kapot.

 37. robb

  Dat FVD vind een ongure partij ik vertrouw ze voor geen cent vooral van die Hiddema krijg ik kippenvel ,alle uitspraken die ze doen minister aanklagen weermannen die ze willen ontslaan enz ,ik ben niet bang voor de sleeepwet maar wel als bv VFD aan de macht komt ,laat hij ook de naam maar veranderen en het woord democratie snel verwijderen democratisch zijn ze niet.

 38. Poki

  Laffe poging om zijn organenroof goed te praten. 2 kinderen zitten in een auto:de een is 17 en de ander 19. Ze verongelukken en hebben beiden geen codicil, dan zijn de organen van de een voor ’66 en de ander voor de ouders. Bizar!

 39. Ron

  Klinkklare onzin, en dus fakenieuws. Maar ja, het is een wedstrijdje liegen en bedriegen tussen Rutte en D66.

 40. maandag

  Ik heb medelijden met deze 2 kinderen met een vader die over de hoofden van deze kinderen mensen aanzetten tot moord op Baudet.

  Wat zal zijn ex blij zijn dat hij is ……………..

 41. robb

  De eerlijke 8.37:Vind jij dat normaal dat ze je toevoegen en volgen .

 42. Feder

  Wat bedoelde Pechtold eigenlijk met: “Omdat we bij Wilders te laat waren moeten we bij Baudet op tijd zijn”. Bedoelde hij dat zijn vriendjes er bij Fortuyn op tijd bij waren maar dat ze bij Wilders te laat waren omdat Wilders al snel persoonsbeveiliging kreeg? Als hij dat bedoelde dan staat Baudet nog wat te wachten. Met dank aan Pechtold.

 43. l0la

  dat kereltje spoort voor geen meter,
  de moeten ze vastzetten,
  we waren bij ilders te laat,
  metwat te laat,???? pechholtje,
  had wilders afgeknald moeten zijn door een gek als volkert ?
  pim fortuin was je op tijd bij,
  en nu moet thierry er aan,
  heb je dit besproken met thijs romer ???
  die il je graag advies geven,

  meneer pecholt , u bent ZWAAR ZIEK,
  laat u zich opnemen,
  nog ff. en u ploft uit elkaar,
  en dan is heel d66 weg,

 44. F’iscadel

  Klopt wat je zegt Feder! Dit laat maar weer eens zien hoe gevaarlijk links Nederland is! We hebben partijen als FVD en PVV hard nodig om de democratie in ons land te herstellen want links maakt alles kapot!!!

 45. Mediaprak

  Nou F’iscadel: Wat heeft ‘links’ dan allemaal kapot gemaakt? Arbeidsmigranten uit N Afrika en Turkije? Die kwamen naar Nederland in de jaren ‘70 door NCW/MKB (Werkgevers). Familiehereniging? Int. regels van VN. Opname van vluchtelingen?Int. afspraken met VN en EU. Opkomst van Islam? Vanaf 19e eeuw is er in ons land, olv christelijke partijen, vrijheid van godsdienst. Idem voor bijzonder onderwijs. Open grensen binnen EU? Verdrag van Maastricht en Schengen, in ons land bepleit door CDA’er Ruud Lubbers. Verdragen en regelingen welke zelfs door LPF en ‘gedoogpartner’ PVV nooit zijn teruggedraaid. Kortom, weinig ‘links’, maar besluitvorming welke door ruim 80% van de Nederlandse partijen (en kiezers!) wordt gedragen. Slechts splintergroeperingen als PVV en FvD ‘blaffen’ ertegen. Maar zie als ze een beetje regeringsdeelname hebben. Dan doen ze er niets tegen. Concreet voorbeeld? Wilders liet twee uur na het sluiten van de stembussen. Weten dat hij zijn verkiezingsbelofte, pensioen op je 65, vallen. In de twee jaar van gedoogsteun is er van bovengenoemde regeling niets teruggedraaid.

 46. F'iscadel

  Ach ik ben maar een roepende in de woestijn blijkbaar.
  PVV heeft ook nog niks voor elkaar gekregen. Daar heb je gelijk in, Mediaprak.
  Misschien dat Baudet het dan maar moet doen.

 47. sien

  Je zal toch maar op een verjaardag moeten vertellen dat je op D 66 hebt gestemd……

 48. SOLANGE

  Pechtvogel hoe zit jouw penthouse dat je op een slinkse wijze hebt gekregen en al dieleugens die je verspreidt wil je zo stemmen werven???

 49. Rutger

  Forum voor Democratie is een door en door racistische partij, maar toch weigert het dat te erkennen. Het is vooral een enge en laffe partij.

 50. Rien E

  Die penthouse ziet ze vliegen maar dat mag dan weer niet van klauwdia de brij, moeilijk

 51. Anootje

  Wat is dat toch met allochtonen die zelf een zgn. partijtje beginnen voor de échte Nederlander.
  Eerst halve Indo (moslimcultuur) Wilders, nu weer een halve arrogante Fransoos. Baudet. Laat ze eerst eens échte Nederlanders de lijsttrekker zijn. Nu is zowel PVV als FvD volkomen ongeloofwaardig.

 52. F’iscadel

  @ Mediaprak Ga toch weg met je linkse propaganda! Alles wat links is heeft ons land verpest, en dat is een feit!!!

 53. F'iscadel

  Nu heeft rechts, en zeker de PVV, het land ook niet verder geholpen. Wilders is nogal mislukt.
  Ik ga nu voor FvD.

 54. De ECHTE F’iscadel

  Ik sta achter iedereen die wil dat Nederland ons Nederland blijft! Zonder multicultuur!!! We zien allemaal wat voor een ellende dat ons heeft opgeleverd!!

 55. Mike

  Pechtold draait helemaal door.

  Gaat nu zelfs zo voor dat hij indirect oproept tot moord.

  Het wordt tijd dat Pechtold afgevoerd wordt.

 56. Mediaprak

  @ F’iscadel. Hoezo ‘linkse propaganda?’ Even de ‘feiten’: Het enigste ‘linkse’ kabinet waren van 1977 tot 1980 PvdA,D’66,PPR samen met de Christen Democraten (KVP,AR, CHU). In alle kabinetten sinds de 2e WO waren óf CDA óf VVD betrokken. Dus eerder conservatief dan linkse regeringen. En de multiculturele samenleving? Van Hugenoten, Portugese Joden tot Indo’s en arbeidsmigranten. Vluchtelingen uit heel Europa, Argentinië, Chili, Vietnam, voormalig Joegoslavië, Africa en Syrië, allen vonden een plek in ons land. We hebben een volkslied welke refereerd naar Duitse afkomst en Spaanse overheersing. Kortom Nederland is van oudsher een multicultureel land. Dus als jij moeite hebt met de vele culturen in ons land, vraag ik mij toch echt af of jij hier eigenlijk wel thuis voelt en hoort. Ik zou ernstig in overweging nemen om naar een ‘monocultuur’ te emigreren. (Bepaald gebied in Z Afrika).

 57. Lodewijk

  D66 is een partij van leugenaars en loopjongens van de elite.

 58. Henk

  Je begon zo aardig maar je ondergraaft je betoog door een sneer.

 59. Henk

  Voor de duidelijkheid, mijn reactie was gericht aan mediaprak.

 60. F’iscadel

  @ Mediaprak en opnieuw probeer je links multikul gedachtegoed goed te praten! Wegkijker die geen oog heeft voor de problemen die wij in Nederland hebben!! Jij kan beter emigreren naar een land waar multicultuur dingen heel normaal zijn en het al te laat is om er nog een normale westerse samenleving van te maken!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.