Shula roemt succes NPO Start na advies over NLZIET

NPO-baas Shula Rijxman is door de Raad voor Cultuur, het adviesorgaan van de regering op cultuurgebied, dan wel geadviseerd om de focus te leggen op NLZIET, voorlopig roemt ze vandaag in een persbericht vooral het succes van haar eigen toko NPO Start. “Het is geweldig hoe snel NPO Start zo veel kijkers weet te trekken. Het bewijst dat het niet alleen moet, maar ook gewoon kan: een mooie eigen, Nederlandse etalage bouwen en daar mensen warm voor maken“, zegt ze.

Rijxman doet haar uitspraken in een persbericht over het succes van De Luizenmoeder op NPO Start, dat het meest bekeken programma op NPO Start ooit is. “De goede cijfers van de Luizenmoeder op NPO Start passen bij de groei die deze on demand dienst laat zien.”

Die groei is volgens een NPO-woordvoerder fors. “Bedroeg het totaal aantal gestarte uitzendingen (stream starts) afgelopen zomer nog ongeveer 4 miljoen per week, afgelopen week werd dit aantal meer dan verdubbeld tot ruim 9,5 miljoen.”

Jeroen Bartelse, directeur van de Raad voor Cultuur, legt vandaag in de Volkskrant nog eens uit waarom de NPO en de commerciële omroepen volgens hem de focus moeten leggen op hun gezamenlijke terugkijkdienst NLZIET.

Volgens Bartelse maakt het traditionele tv-abonnement in de toekomst plaats voor abonnementen op specifieke VOD-diensten. “De meeste experts die wij hebben gesproken, denken dat consumenten in de toekomst maximaal drie van dit soort abonnementen nemen: een op een bundel met veelzijdige internationale content, zoals Netflix, een gericht op iemands hobby of interesse, bijvoorbeeld een sportkanaal, en een gericht op lokale programma’s.

Lees ook:
‘NPO, RTL en SBS moeten nú vol inzetten op NLZIET’ (6 januari)
Raad voor Cultuur luidt noodklok: ‘Focus op NLZIET’ (17 februari)
Marianne Zwagerman: ‘NLZIET is mislukt’ (21 februari)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen