Thijs Römer blijft niet thuis voor Flikken Maastricht

Moordvrouw-acteur Thijs Römer blijft niet thuis voor de concurrerende politieserie Flikken Maastricht. Dat heeft hij laten weten op Radio 10. Römer is geen vaste kijker van de dramaserie met Angela Schijf en Victor Reinier. “Ik probeer het wel bij te houden en te zien, maar ik zit niet elke week gekluisterd aan de buis, moet ik eerlijk zeggen. Het is ook lastig, omdat veel van de mensen die erin zitten collega’s van mij zijn. Sommigen zijn zelfs vrienden van mij. Dat vind ik lastig kijken“, zegt hij.

De acteur concentreert zich vooral op zijn eigen Moordvrouw, die naar eigen zeggen een kwaliteitsslag heeft gemaakt. “Moordvrouw heeft door de jaren heen een grote ontwikkeling meegemaakt. Dat vind ik er heel aangenaam aan. We zijn vrij traditioneel begonnen met één zaak per aflevering, waarbij het altijd goed kwam. Dat heeft zich ontwikkeld naar een serie waarin we zaken uitsmeren over meerdere afleveringen.”

Nu is de serie nóg origineler geworden, aldus Römer. “Uiteindelijk zijn we vorig seizoen zelfs bij de politie weggegaan en zijn we nu een privé-beveiligingsbedrijf begonnen met opdrachten vanuit de AIVD. We hebben één zaak waar we acht afleveringen over doen.”

Het aangename eraan vind ik dat de serie heel erg met zijn tijd is meegegaan. Het publiek is veel verder dan tien jaar geleden in hoe ze een serie bekijken en daarin proberen wij antwoord te geven op de tijd en met het publiek mee te gaan. Dat vind ik er te gek aan.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen