Telegraaf: ‘3FM Serious Request loog over kosten’

Het is niet waar dat elke gedoneerde euro aan de radio-actie 3FM Serious Request daadwerkelijk bij het goede doel terechtkomt. Dat heeft De Telegraaf ontdekt, is vandaag te lezen in de krant. De Telegraaf vindt het schandalig dat tot dit weekend op de website van de radio-actie het volgende te lezen was: ‘Elke euro gaat naar het Rode Kruis, en dus direct naar de slachtoffers van de stille ramp. Er gaat dus ook geen geld naar het salaris van de directeur van het Rode Kruis.’

Bronnen hebben De Telegraaf namelijk verteld dat dit niet klopt. De krant confronteerde Het Rode Kruis ermee en die trekt die bewering nu snel in. “Het Rode Kruis besteedt 3,5 procent van de opbrengst aan kosten voor de organisatie van het evenement”, zegt een persvoorlichter van het goede doel. Voor de editie van vorige maand gaat het om 175.915 euro, het jaar ervoor om 323.995 euro, aldus De Telegraaf.

De Telegraaf wijst erop dat Serious Request klauwen met geld kost, bijvoorbeeld om het nieuwe glazen huis met de extra verdieping te bekostigen. Volgens de krant zit ook de NPO ‘merkbaar in de maag met vragen over de kerstactie’. “Wij doen als NPO nooit uitspraken over kosten van individuele programma’s of projecten“, zegt de nieuwe NPO-woordvoerder Marcel Frost, tot voor kort Telegraafs tv-journalist.

Al met al vindt De Telegraaf het bizar dat Serious Request hierover gelogen heeft. “Nadat Privé de woordvoerders van het Rode Kruis en de NPO wees op de misleidende tekst op de website npo3fm.nl/seriousrequest, werd deze tekst razendsnel aangepast. De zinsnede dat elke euro direct naar de slachtoffers van de stille ramp gaat, werd direct verwijderd, en dat terwijl het evenement al veertien keer op dezelfde wijze wordt georganiseerd“, aldus de krant.

Mensen zullen niet goed op dit nieuws reageren, verwacht De Telegraaf. Het zou zomaar kunnen dat de mensen achter de radio-actie hiermee hun eigen glazen ingooien, aldus de krant.

Het is nog onzeker of Serious Request in dit jaar 2018 terugkeert. 3FM is sinds enige tijd een noodlijdende radiozender.

Het grote Telegraaf-artikel Gooit ’Glazen Huis’ zo eigen ruiten in? kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO 3FM / Bullet-ray

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen