Hendrik Groen best bekeken serie bij 50-plussers ooit

De André van Duin– en Kees Hulst-serie Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen is de best bekeken serie onder vijftigplussers ooit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek, meldt Omroep MAX een week na de laatste uitzending. De twaalfdelige Hendrik Groen-serie trok per aflevering gemiddeld 2,374 miljoen kijkers. Daarvan waren er gemiddeld 1,914 miljoen ouder dan vijftig jaar. “Onder vijftigplussers is het de populairste Nederlandse serie ooit uitgezonden“, aldus de omroep.

De serie over de bewoners van een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord neemt het record over van een andere MAX-serie. “De MAX-series Dokter Deen (2011/2012) en Moeder ik wil bij de Revue (2012/2013) staan als het gaat om kijkdichtheid onder kijkers van vijftig jaar en ouder respectievelijk op plaats 2 en 3 op de lijst van best bekeken Nederlandse dramaseries ooit.

Als gekeken wordt naar álle kijkers (6+) dan is Hendrik Groen de best bekeken Nederlandse serie sinds februari 2011. In de afgelopen tien jaar deed alleen ‘t Spaanse Schaep het nog beter. De KRO-serie kon in seizoen 2010-2011 rekenen op een gemiddelde kijkdichtheid van 2,460 miljoen kijkers. “Nog altijd is Baantjer (RTL 4) de best bekeken Nederlandse serie aller tijden, met een piek van gemiddeld 2,861 miljoen kijkers in seizoen 2003-2004.

Omroep MAX baseert zich op kijkcijfers sinds 2002, inclusief 6 dagen uitgesteld kijken en zónder herhaalde uitzendingen.

Waarschijnlijk volgt er in 2019 een tweede serie afleveringen van Hendrik Groen.

Foto: MAX, Elmer van der Marel

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen