AT5-directeur vreest voor ontslag Humberto Tan

Geplaatst op Wed 10 Jan 2018 om 13:00

Het is nog maar twee jaar geleden dat Humberto Tan in zijn eigen talkshow het winnen van de Omroepman van het Jaar-prijs vierde. Inmiddels is de ster van de RTL 4-presentator dalende en lijkt hij onderweg naar de uitgang. Volgens Paul van Gessel, directeur van AT5 en NH Media, is het duidelijk dat het hard kan gaan in de mediawereld. Hij vreest het ergste voor het gezicht van RTL Late Night. “Het opportunisme in de mediawereld is groot“, vertelt hij op NPO Radio 1.

De vrouw die mede heeft gezorgd voor de decimering van Tans kijkcijfers, Eva Jinek, trad deze week in de voetsporen van Tan door met de titel Omroepvrouw van het Jaar naar huis te gaan. Van Gessel: “Het is wel opportunistisch aan het worden, want een paar jaar geleden won Humberto Tan ook de Omroepman van het Jaar-prijs. Iedereen zei ‘halleluja’ omdat het nieuw en fris was, maar daar heeft iedereen inmiddels ook een andere mening over, dus het kan hard gaan.”

De teneur kan wel héél snel omslaan, vindt Van Gessel. “Het was in de zomer zelfs zo: Jinek kwam in plaats van Jeroen Pauw en toen hoorde je heel negatieve recensies over dat we ‘eigenlijk ook wel klaar zijn met Pauw’. Niet dat het de werkelijkheid wordt, maar het opportunisme in de mediawereld is groot.”

Het moet volgens hem afgelopen zijn met dat opportunisme. “Dit is een oproep naar zenderbazen ook om enig geduld en stabiliteit te creëren, want dit zijn mensen met talent en kwaliteit. Die moet je heel stabiel weten te houden, dus niet nu bij inzakkende kijkcijfers heel opportunistisch in de paniekmodus slaan. Dat is wat ik vrees wat er binnenkort zou kunnen gaan gebeuren met Humberto.”

Als RTL 4 Tan daadwerkelijk van de buis haalt, dan heeft Van Gessel daar overigens nog wel begrip voor. “Er speelt daar natuurlijk ook nog een commercieel belang om in te grijpen.

Toch gelooft hij het meest in continuïteit. “Het gezag wat Eva Jinek nu heeft verworven, komt ook voort uit het feit dat ze stug doorgaat en blijft investeren en het vertrouwen blijft uitspreken in zo’n persoon.”

Foto: RTL
24 Reacties op “AT5-directeur vreest voor ontslag Humberto Tan”


 1. David

  Tan heeft er net zo’n pr-puinhoop van gemaakt als Eurlings… Kijk eens naar hoe David Letterman het aanpakte… Hij heeft het zichzelf aangedaan… Nu is het te laat…

 2. anonymous

  Privéleven heeft hier niets mee te maken.
  Wat een presentator doet in vrije tijd gaat ons niets aan.
  Tan moet gewoon vervangen worden omdat hij niet zo’n goede
  interviewer is niet omdat hij weer een buitenechtelijke relatie heeft gehad.

 3. David

  @anonymous.

  Klopt niet helemaal. Imago wordt ook bepaald door wat je prive uitspookt. Eurlings moest toch ook weg??

 4. Dinsdagavond

  Zowel Eurlings als Tan zijn te lang arrogant geweest om niet eerlijk te zijn tegen de kijkers en sporters.

  Dag glad aal Tan en neem ook gelijk Beau mee want die is nog glibberiger.

 5. jannie

  Niiets aan verloren.

 6. PremH

  Een alternatief heeft RTL echter nog niet. Beau scoort ook niet. Zowel in de zomer als nu niet met 5 jaar later.

 7. Alex

  Humberto was fris tegenover Pauw en Witteman. Vervolgens heeft de show 0 vooruitgang geboekt of is eigenlijk alleen maar verder achteruit gelopen in kwaliteit.

  Pauw en Jinek hebben ondertussen hun draai gevonden.

  RTL Late Night is zelf schuldig aan de teloorgang en Tan heeft het afgelopen jaar in een stroomversnelling gebracht door goed weer te spelen.

 8. Alex

  Ik zie Wilfred Genee graag op de plek van Tan, misschien in samenwerking met Beau, zodat hij VI kan blijven doen.

 9. Ron

  Tan met zijn itemkeuzes en gasten is in rap tijd behoorlijk sleets geworden en dat is knap, aangezien DWDD en andere talkshows dat nog steeds niet zijn ondanks dat daar ook vaak dezelfde gasten aan de tafel aanschuiven.

 10. Jacob

  Er is niets mis met RTL Late Night op zich, maar er is iets mis met de gasten en onderwerpen die besproken worden.
  Humberto moet de journalist zijn die hij is; kritische vragen stellen aan zijn gasten, maar dat doet hij niet.
  Stoppen met hele uitzendingen besteden aan de omhoog gevallen familie Borsato
  stoppen met elke keer die hele RTL carrousel blijven uitnodigen. En zorg voor een goede sidekick, iemand die iets brutaler is dan Humberto

 11. jannie

  Gewoon opzouten.

 12. Robbie

  Ik heb het wel eens bekeken, maar ik vind het een slecht programma. Waarschijnlijk vinden meer mensen dat, anders wordt het wel beter bekeken. Het is commerciële tv,
  dus moet er wel geld verdiend worden. Als dat niet gebeurd: Wegwezen.

 13. anonymous

  Beau en Genee mogen elkaar niet, dus die gaan vast niet
  samen presenteren.

 14. Bart

  @anonymous16.07 En weer klets je onzin. Beau en Wilfred kunnen het uitstekend met elkaar vinden.

 15. achtmet

  Arme Oembertoo ,ik zal hem (NIET) missen ,hopelijk komt er een opvolger (STER)
  , die niet alle aandacht op zichzelf richt ,de mensen uit laat praten en ….verstaanbaar onze moedertaal spreekt >

 16. SOLANGE

  Wilfred Genee zou een prima opvolger z ijn …laten we eerlijk zijn die gladde aal kon er toch niks van dat handenwrijvende zelfingenomen mannetje dacht dat hij het …wel ff..zou maken …hij heeft genoeg binnengeharkt laat hij maar vrijwilligers werl doen in Zuid-OOst voor de bejaarden

 17. Arnoud Tempelman

  Het is gewoon topsport en daar worden die mensen goed voor betaald. Talent moet je koesteren maar ook tegen zichzelf in bescherming nemen. Tan moet gewoon iets anders gaan doen. In jeans op pad met een camera. Die talkshow is tired.

 18. critikast

  Moeten we tegenwoordig de directeur van een zieltogend regionaal omroepje ook al gaan opvoeren als deskundige? Nee toch !

 19. Clio

  @ Bart

  HAHAHAHAHA

  Als als als… je verzint gewoon dingen… hou het bij de feiten Summer Night scoorde lager dan Late Night en 5 jaar later is gewoon een dikke flop.

  De kijkcijfers van Beau laten die van Late Night er beter uit zien.

  RTL zou niet slim zijn om zomaar iets anders om 22:30 te zetten. Na Barend & van Dorp was Late Night het enige dat goed scoorde.

  Misschien beetje aan het programma sleutelen en wat aan de gasten selectie doen. Eerst was iedereen vol lof over Humberto en nu het even minder gaat doet iedereen zo vals.

  Ik weet nog hoe iedereen over Jinek sprak in het begin. En ook Jinek kan in 1x keer kijkers kwijt raken maar die heeft het geluk altijd een goede lead in te hebben om 21:30.

 20. Avm

  De RTL clan moet gewoon opgeschoond worden.
  Nieuwe gezichten zou verbetering geven.
  Niet elke avond Volendam en Tan, Beau, Linda, Frogers , Joling en Gorden. Wat zij nu maken is gewoon schakelmateriaal naar de NPO.

 21. Bart

  @Clio Ik hou mij aan de feiten en weet waar ik over praat. Ik heb gewoon gelijk.
  Ook weet ik dat Humberto aan zijn laatste maandjes begint. Die had hij wat mij betreft al niet meer gekregen.

 22. Anna

  Ik sluit mij aan bij de reactie van Jacob. Vind verder dat er te hard wordt geoordeeld over Tan. Dat verdient hij niet. Hij heeft capaciteiten. Met zijn privé-leven hebben we sowieso niets te maken. Hij heeft niemand in elkaar getimmerd.
  Jinek heeft inmiddels een bep.imago opgebouwd en dat werkt goed momenteel. Maar zij kan ook terugvallen en dan zullen de commentaren evenzo niet mals zijn.

 23. Joost

  @Anna Je hebt je niet helemaal verdiept in de hele materie dat is wel duidelijk.

 24. josta steenbekkers

  ik denk het ook dat hij ontslagen wordt al die presentatoren die ontslagen worden of geen echt werk hebben krijgen een salaris van de postcode loterij. Hij is er nu ook in een keer bij aangeschoven. Dat geld wat daar mee verdiend wordt kan dacht ik wel een betere bestemming voor gevonden worden. Al die klojos weer een baan geven tegen vermoedelijk riant salaris. Hij gaat weg want hij heeft al ander werk. Mooi kut die vriendjespolitiek. En het komt ook echt door dat achterbakse gedoe met die journaallezeres. Hij kon al niet goed presenteren maar omdat we hem wel aardig vonden en het hem gunde keken we wel het had daar altijd wel iets stuif is in achtigs. Toen hij vond dat hij geen verklaring hoefde te geven was dat dat wij dachten dat hij was niet meer zo. Het bleek een omhoog gevallen nietskunnende vreemdganger. Mooi stom.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.