Jamai Loman ziet nieuw seizoen Idols niet gebeuren

Het nieuwe Idols, dat in 2016 van start ging op RTL 5, keert dit jaar in elk geval niet terug op RTL 5. Dat heeft jurylid Jamai Loman vanmorgen gezegd op Radio 10. Waar het nieuwe Idols in 2016 behoorlijk succesvol was, deed het tweede seizoen het in 2017 dramatisch met zo’n 300.000 kijkers. “Ik denk dat de nieuwe Idols er voorlopig even niet meer in zit, nee. Het was natuurlijk niet het succes van de eerste keer toen we terugkwamen, waarop men men had gehoopt“, zegt Loman.

Keert het programma dit jaar definitief niet terug? “Dit jaar gaat het in elk geval niet meer gebeuren, anders had ik het wel geweten.”

Loman vindt het helemaal niet erg dat RTL 5 de stekker weer even uit Idols trekt. “Ik vind het heel erg goed juist dat je even wacht met succesvolle programma’s. Gooi er even een seizoen tussen en kom dan waar terug. Of kom helemaal niet terug, dat kan ook. Ik weet het niet.”

Het is een groot programma en een duur programma. Het eerste seizoen – officieel het zesde seizoen – was heel succesvol. Iedereen was verrast dat we zo veel kijkcijfers hadden en dat zo lang vast wisten te houden. Het tweede seizoen was net iets minder dan iedereen had gehoopt.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen