Astrid vroeg VARA toestemming om openbaring salaris

Astrid Joosten heeft de directie van haar omroep BNNVARA toestemming gevraagd voor de openbaring van haar salaris. Dat vertelt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Joosten begint vanavond op de latere avond van NPO 1 met haar nieuwe tv-reeks Wat Verdien Je? en zelf maakt ze haar salaris bekend in de laatste aflevering op 5 februari. Ze vond het wel zo netjes om dat eerst even te overleggen met de directie bij BNNVARA. “Die moest er eerst over vergaderen“, vertelt ze.

Als ze in haar programma iedereen naar hun salaris vraagt, dan moet ze daar zelf ook over praten, vindt Joosten. Gelukkig dacht haar omroep daar ook zo over. “De volgende dag kreeg ik bericht: ’Je hebt gelijk. Het zou heel onsportief zijn om het zelf niet te noemen. Het moet gewoon.’”

Al vanaf het begin was het Joostens idee om zelf ook openhartig te zijn. “Voor mij was op de eerste dag al duidelijk dat als ik vier weken lang aan iedereen vraag wat hij verdient, niet zelf kan zwijgen.

Zelf heeft ze daar geen probleem mee. “Maar wij worden niet geacht om over onze salarissen te praten. En dat begrijp ik, want presentatoren vallen niet onder een cao: iedereen moet zelf onderhandelen.

Het Telegraaf-interview met Astrid Joosten kunt u lezen via Blendle.

Wat Verdien Je? is vanavond om 22.10 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen