Tv-recensenten kritisch over nieuwe Dit Was Het Nieuws

De terugkeer van Dit Was Het Nieuws op televisie wordt niet met luid applaus ontvangen door tv-recensenten. Zowel Angela de Jong van het AD als Han Lips (verzamelnaam) van Het Parool zijn kritisch over de eerste nieuwe aflevering op NPO 1. Dat is te lezen in de kiosk. De seizoensopener viel volgens De Jong tegen, al was dat volgens de televisekenner ook niet zo gek. “Natúúrlijk viel die tegen, zou ik bijna zeggen. Het was zoeken voor iedereen, niet zo grappig, tamelijk sfeerloos.

Je kunt niet verwachten dat Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek in één keer zo grappig zijn als Raoul Heertje en Thomas Acda, aldus De Jong. “Die hebben er ook seizoenen over gedaan“, zegt ze. “Zij maakten ook meer dan eens een uitzending die maar zozo was.”

Dus laten we het een beetje tijd geven, aldus De Jong in de krant (via Blendle). “Als één programma dat verdient op basis van de geschiedenis, is het Dit Was Het Nieuws.”

Han Lips vindt het gebrek aan vernieuwing sowieso wat armoedig, maar kennelijk is er niets beters, stelt hij. “Programma’s als Dwars door de week laten ook zien hoe moeilijk het blijkbaar is fijnzinnige satirische nieuwsshows te maken.

Toch kwam Dit Was Het Nieuws zondag niet lekker uit de verf, vindt hij. “Dit was het nieuws heeft absoluut de sympathie van Lips, maar echt los waren Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal nog niet.”

Voorlopig deed het toch vooral met weemoed terugdenken aan de hoogtijdagen met Raoul Heertje. Waar is die man, in vredesnaam?“, besluit Lips (via Blendle).

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen