Tv-recensent NRC vindt dat Jinek aan scherpte verliest

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad vindt dat Eva Jinek een beetje aan het indutten is. Haar talkshow Jinek moet weer iets scherper worden. Dat schrijft hij in de krant. Fortuin vindt Jinek ‘nog steeds erg goed’. “Wel lijkt ze soms met de rem erop te interviewen“, zegt de tv-kenner, onder meer wijzend op gisteren, toen winnaar van de Joke Smit-prijs Gloria Wekker haar gast was. “Jinek was niet in de positie om haar hard te ondervragen, aangezien ze ook juryvoorzitter was.

Jinek was voorzitter van de jury die Wekker de prijs gunde voor haar strijd voor de verbetering van de positie van zwarte vrouwen. Wekker kwam in haar talkshow met een hard oordeel over koppels waarbij de man fulltime en de vrouw parttime werkt. De kritische bevraging van Jinek bleef uit, aldus Fortuin.

Laatst zat Sinan Can, de maker van de documentaire In Het Spoor Van IS ,aan tafel. Zijn docu was niet alleen emotioneel, maar ook politiek: Can zoekt uit hoe blunders van de VS aan de wieg stonden van de terreurbeweging. “Dat was aan de talkshowtafel onderbelicht gebleven, terwijl ik er graag kritische vragen over had horen stellen. De journalist Jinek lijkt soms met de rem erop te interviewen.”

Bovendien weet Jinek ook niet echt discussie los te maken, zegt hij. “Politiek is een onderwerp, maar wordt vaak niet politiek gemaakt. Zelden zie je nog mensen die het aan tafel hartstochtelijk met elkaar oneens zijn.”

Overigens vindt Fortuin het wel mooi dat de hele talkshowtafel van Jinek maandag uit vrouwen bestond.

De tv-recensie van Arjen Fortuin kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: KRO-NCRV, Pim van Boesschoten

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen