Talpa ziet ochtendshow op Sky Radio nog steeds zitten

Talpa Radio ziet een ochtendshow op Sky Radio nog steeds zitten. Dat heeft Dave Minneboo, programmadirecteur van het radiobedrijf, laten weten in De Radio Podcast. Dit jaar poogde Talpa Radio om het Qmusic-duo Mattie & Wietze binnen te halen voor de Sky-ochtend, maar die poging strandde. “We hadden heel goede gesprekken en volgens mij was het ook heel goed gelukt, alleen op het allerlaatste moment kreeg Mattie koudwatervrees, dus is het uiteindelijk helaas mislukt.”

Het leidde tot een enorme radioruzie tussen Mattie Valk en Wietze de Jager, tot het einde van hun radioshow en daarmee tot het einde van een succesvol duo. “Voor mij is dat het dieptepunt van 2017.”

Mattie & Wietze zouden de enige dj’s worden op Sky Radio. Ziet Talpa Radio een ochtendshow op Sky nog steeds zitten? “Het staat wel op mijn verlanglijstje, maar je moet ook realistisch zijn.”

De poging om Mattie & Wietze binnen te halen volgde na uitvoerig onderzoek. “We hebben er onderzoek naar gedaan. De Sky Radio-luisteraar luistert in de eerste plaats voor de muziek. Die wil non-stop muziek, maar we scoren in de ochtend over het algemeen wel twee procent lager dan het gemiddelde marktaandeel overdag. We vroegen ons dus af wat we kunnen doen om ook in de ochtend op dat gemiddelde marktaandeel te kunnen komen, want dan ga je stijgen. Toen hebben we gekeken wat de P1-luisteraars van Sky Radio zouden accepteren als er een gesproken woord komt.”

Eigenlijk kwamen alleen Mattie & Wietze daarin heel goed uit, aldus Minneboo. “Ook Edwin Evers, maar die kan in principe overal. En het heeft voor ons weinig zin om Evers naar Sky te doen. Toen hadden we zoiets van: laten we proberen om Mattie & Wietze op dat tijdstip te doen.”

Nu Mattie & Wietze van de baan is, staat een ochtendshow op Sky weer op een laag pitje. “Ieder ander probeersel zou gewoon een heel groot risico zijn. Op dit moment hebben we niet iets paraat, maar het blijft op het verlanglijstje staan. Als zich een kans voordoet, zouden we het kunnen overwegen, maar voorlopig niet.

Uiteindelijk is Wietze wél overgestapt naar Talpa. Daar maakt hij nu alleen tv, al wordt er ook gewerkt aan een radiocomeback. “Dat we hem een keer gaan horen is zeker, ja. Over de timing mag ik niks zeggen. Ik ben super blij met Wietze, want ook als persoon past hij heel goed bij ons bedrijf. Ik ben heel blij dat hij in elk geval wel de stap heeft gemaakt, ja.”

De Radio Podcast kunt u hier beluisteren.

Update 13.14 uur – Dave Minneboo heeft zijn vertrek bij Talpa Radio bekendgemaakt.

Foto: Sky Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen