Radio 538 ziet Frank Dane als opvolger Edwin Evers

Radio 538 ziet Frank Dane als een belangrijke optie voor de opvolging van Edwin Evers, de radiokoning van Nederland. Dat heeft Dave Minneboo, programmadirecteur van het radiobedrijf, laten weten in De Radio Podcast. Er zijn nog geen tekenen dat Evers binnenkort gaat stoppen, maar Radio 538 kan het zich niet permitteren om geen rekening te houden met een vertrek. “Natuurlijk, daar zijn we continu mee bezig. Daar voeren we heel veel gesprekken over“, aldus de radiobaas.

Op een gegeven moment komt er een punt waarop Evers ermee ophoudt. “We moeten erop anticiperen en daarom zijn we ook heel erg bezig om Frank Dane echt klaar te stomen daarvoor. Dat is natuurlijk een van de gegadigden die dat zou kunnen doen. Wat mij betreft mag Evers ook nog jaren doorgaan als hij dat wil.

Is Frank Dane één van de opties of is hij de kroonprins? “Dat is een van de opties, maar wel belangrijk ook ja.

De laatste tijd wordt er her en der geroepen dat de 46-jarige Evers te oud aan het worden is voor 538. “Edwin Evers scoorde in juni-juli het hoogste marktaandeel ooit en dan ook nog in de jonge doelgroep. Er wordt door de buitenwacht wel eens geroepen dat Evers niet meer bij 538 past en te oud wordt, maar hij scoort gewoon in 15-34 megahoge cijfers. Niemand komt erbij in de buurt. Het is twee keer zo hoog als de nummer twee. Dat vind ik nog steeds heel mooi.

Evers Staat Op is veruit het best beluisterde radioprogramma van ons land. “Edwin doet het nu zeventien jaar. Het is zó’n gewoonte. Dat is het grootste compliment wat je als dj kunt krijgen, dat je een gewoonte wordt van mensen. Mensen worden ’s morgens wakker en horen Edwin Evers. Als hij er nu een dag niet is of een week niet is, is iedereen helemaal in de war. Het is hetzelfde als je bij Barcelona voetbalt en je moet Messi vervangen – dat is niet te doen. Het moment gaat een keer komen.

Minneboo vreest niet dat Talpa Radio een enorme klap krijgt als Evers opstapt. “Ik verwacht niet dat Edwin ergens anders ooit nog een ochtendshow gaat doen. Dat heeft hij ook meerdere keren gezegd. Er verandert dan wel iets in de markt, maar zolang hij niet ergens anders een ochtendshow gaat doen, dan hoeft het niet per se heel slecht af te lopen voor 538. Als wij gewoon een heel goede vervanger hebben en nog drie andere zenders hebben waar mensen ook naartoe kunnen gaan, dan zie ik het best zonnig in.”

Tot wanneer Evers te horen is op Radio 538 weet Minneboo niet. Hij verwacht in elk geval dat de radiomaker in 2025, over dik zeven jaar, niet meer te horen is bij de zender. “In 2025 denk ik niet meer.”

Overigens heeft Dave Minneboo vandaag zijn vertrek bij Talpa Radio aangekondigd.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen