Radio 538 ziet Frank Dane als opvolger Edwin Evers

Geplaatst op Thu 14 Dec 2017 om 13:20

Radio 538 ziet Frank Dane als een belangrijke optie voor de opvolging van Edwin Evers, de radiokoning van Nederland. Dat heeft Dave Minneboo, programmadirecteur van het radiobedrijf, laten weten in De Radio Podcast. Er zijn nog geen tekenen dat Evers binnenkort gaat stoppen, maar Radio 538 kan het zich niet permitteren om geen rekening te houden met een vertrek. “Natuurlijk, daar zijn we continu mee bezig. Daar voeren we heel veel gesprekken over“, aldus de radiobaas.

Op een gegeven moment komt er een punt waarop Evers ermee ophoudt. “We moeten erop anticiperen en daarom zijn we ook heel erg bezig om Frank Dane echt klaar te stomen daarvoor. Dat is natuurlijk een van de gegadigden die dat zou kunnen doen. Wat mij betreft mag Evers ook nog jaren doorgaan als hij dat wil.

Is Frank Dane één van de opties of is hij de kroonprins? “Dat is een van de opties, maar wel belangrijk ook ja.

De laatste tijd wordt er her en der geroepen dat de 46-jarige Evers te oud aan het worden is voor 538. “Edwin Evers scoorde in juni-juli het hoogste marktaandeel ooit en dan ook nog in de jonge doelgroep. Er wordt door de buitenwacht wel eens geroepen dat Evers niet meer bij 538 past en te oud wordt, maar hij scoort gewoon in 15-34 megahoge cijfers. Niemand komt erbij in de buurt. Het is twee keer zo hoog als de nummer twee. Dat vind ik nog steeds heel mooi.

Evers Staat Op is veruit het best beluisterde radioprogramma van ons land. “Edwin doet het nu zeventien jaar. Het is zó’n gewoonte. Dat is het grootste compliment wat je als dj kunt krijgen, dat je een gewoonte wordt van mensen. Mensen worden ‘s morgens wakker en horen Edwin Evers. Als hij er nu een dag niet is of een week niet is, is iedereen helemaal in de war. Het is hetzelfde als je bij Barcelona voetbalt en je moet Messi vervangen – dat is niet te doen. Het moment gaat een keer komen.

Minneboo vreest niet dat Talpa Radio een enorme klap krijgt als Evers opstapt. “Ik verwacht niet dat Edwin ergens anders ooit nog een ochtendshow gaat doen. Dat heeft hij ook meerdere keren gezegd. Er verandert dan wel iets in de markt, maar zolang hij niet ergens anders een ochtendshow gaat doen, dan hoeft het niet per se heel slecht af te lopen voor 538. Als wij gewoon een heel goede vervanger hebben en nog drie andere zenders hebben waar mensen ook naartoe kunnen gaan, dan zie ik het best zonnig in.”

Tot wanneer Evers te horen is op Radio 538 weet Minneboo niet. Hij verwacht in elk geval dat de radiomaker in 2025, over dik zeven jaar, niet meer te horen is bij de zender. “In 2025 denk ik niet meer.”

Overigens heeft Dave Minneboo vandaag zijn vertrek bij Talpa Radio aangekondigd.

Foto: Radio 538
10 Reacties op “Radio 538 ziet Frank Dane als opvolger Edwin Evers”


 1. A van

  Wat een pulp nieuws of te wel riool nieuws.

 2. Frits F.

  Logisch, die Frank Dane is lekker positief bezig.
  Frits F.

 3. snuifje

  Misschien moeten ze even uit de bubbel komen. Wat n oelewappers.

 4. Radio Nerd

  Ik hoop toch dat evers nog 50 jaar bij 538 blijft.
  Moet er niet aan denken dat deze lutser naar Radio 2 komt

 5. George

  Ja, misschien is Edwin wat zijn 46-jarige leeftijd betreft te oud voor 538. Zijn sidekick Rick (54) en nieuwslezer Henk (50) misschien al helemaal, maar zolang mensen het leuk blijven vinden en de luistercijfers niet beginnen te dalen, moet 538 Edwin en z’n kornuiten gewoon in huis houden. Ik denk trouwens dat 538 wél een probleem heeft als Evers opstapt. want dan gaat het publiek van Evers, wat over het algemeen wel 10 á 20 jaar ouder is dan het publiek van andere 538-shows, overstappen naar bijvoorbeeld Gerard, Giel of Lex. Dat is gunstig voor Radio 2, Veronica en Radio 10, maar niet voor 538. Persoonlijk hoop ik dat Evers nog jaren door blijft gaan op 538, want ik hou van de gevarieerde muziekmix in zijn programma. De hits van dit moment afgewisseld met klassiekers uit de 80’s en 90’s, en soms ook weleens met een vergeten hit. Dus Edwin, teken in 2018 gewoon een nieuw contract bij Radio 538!

 6. Me

  George
  Thu 14 Dec 2017 om 17:59
  ik hou van de gevarieerde muziekmix in zijn programma
  HAHA HA HA HA HAHA HA HA HA HAHA HA HA HA HAHA HA HA HA HAHA HA HA HA

 7. Jeffrey

  Waar is de tijd gebleven dat er kwaliteits mensen waren en echte vaklui met passie. Tegenwoordig kun je met heel weinig talent overal aan de slag.

 8. Erik de Zwart

  Frank Dane is een topper!

 9. Frits Ritmeester

  Met die gemaakte FrankDane is 538 ten dode opgeschreven. Alles is fake aan deze man. De vleesgeworden schijtlolligheid. Altijd vies poepbruin van de zonnebank. Om te kotsen.

 10. Maggoos

  Frank Dane, het liefst gisteren al! Ik kan niet wachten met het nieuws dat hij Evers gaat vervangen. De side kicks mogen blijven, die zijn nog steeds een goede aanvulling. Zonder hun zou ik nu niet meer naar Evers Staat Op luisteren. Minneboo, zet er vaart in aub!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.