Peter R. de Vries directeur nieuw advocatenkantoor

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is benoemd tot bestuurder en algemeen directeur van het nieuwe Amsterdamse advocatenkantoor De Vries & Kasem, Lawyers | Investigations. Dat heeft hij bekendgemaakt op Twitter. De Vries werkt hierin samen met zijn zoon Royce de Vries, die gespecialiseerd is in mediarecht en sportrecht. De andere partners zijn Khalid Kasem (strafrecht) en Yasemin Ay (ondernemingsrecht). In totaal werken er zeven juristen/advocaten bij het kantoor.

De Vries over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Ik ontvang dagelijks een aantal hulpverzoeken en noodkreten van slachtoffers, nabestaanden, verdachten, etcetera. In veel van die zaken is een advocaat onontbeerlijk. Als directeur van De Vries & Kasem kan ik deze mensen beter bedienen.”

De misdaadjournalist maakte op televisie al meerdere uitzendingen over internetcriminaliteit en wil zich daar meer op gaan toeleggen. “Met name op het gebied van internetcriminaliteit staan slachtoffers vaak in de kou. Een advocatenkantoor kan daarin veel bereiken. Daarnaast hebben de partners natuurlijk ook hun eigen cliënten en dossiers.”

Peter R. de Vries is zelf geen advocaat. “En zal dus ook niet in procedures optreden“, laat het bedrijf weten. “Hij zal zich alleen op uitdrukkelijk schriftelijk verzoek van cliënten bemoeien met een zaak als het gaat om onderzoek, advies, een second opinion of mediakwesties. De benoeming van De Vries is afgestemd met de Orde van Advocaten.”

De Vries & Kasem is gevestigd in het Endemol-gebouw in Amsterdam Zuidoost. Op hetzelfde adres is ook PR Sportmanagement BV ondergebracht, een andere activiteit van vader en zoon.

Zie ook De Vries’ twitter-bericht:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen