Özcan Akyol: ‘Die Boulevard-mensen lachen om alles’

Özcan Akyol krijgt de kriebels van de gemaakte gezelligheid in de studio van RTL Boulevard. Dat laat hij vandaag blijken in Volkskrant Magazine. Boulevard is niet alleen berucht vanwege de vele ego’s in de show, maar ook vanwege het lachen om niets. Akyol is sowieso allergisch voor ‘loze praat’. “Als iemand een dom grapje maakt, ga ik niet uit beleefdheid meelachen, maar dan zeg ik: ‘Wat bedoel je?’ En als iemand het dan uitlegt, zeg ik dat ik het helemaal niet grappig vind.”

Dat is nogal awkward, aldus Akyol. “Mensen denken waarschijnlijk dat ik een mafketel ben, maar dat is gewoon mijn eerlijkheid. Want als iets wél leuk is, zeg ik het ook.

Vaak lachen mensen maar een beetje met elkaar omdat het een sociaal bindmiddel is. “Ja. Kijk maar naar een programma bij RTL, Boulevard of zo. Die mensen lachen om alles. Alle grapjes zijn stom, alle interactie is nep en toch blijven ze maar lachen.”

Dat gedrag in Boulevard vindt Akyol vreselijk. “Hoe kunnen mensen zo zijn? Ik kan zo niet zijn.

Toevallig uitte René van der Gijp vrijdag in Voetbal Inside soortgelijke kritiek op RTL Boulevard. Hij deed in de talkshow na hoe de sterren van Boulevard overal om hinniken.

Het Volkskrant Magazine-interview met Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen