Mark Rutte wil niet praten over 1V-prijs voor Baudet

Minister-president Mark Rutte heeft er vandaag in zijn kerstinterview met De Telegraaf niet zoveel behoefte aan om het wéér over Thierry Baudet te hebben. Dat is te lezen in de kiosk. De allereerste vraag gaat direct over Baudet. ‘Vond u zijn verkiezing tot politicus van het jaar bij EenVandaag terecht?’, wil de krant weten. Maar Rutte maakt direct duidelijk dat hij niet over Baudet wil oreren. “Nou, ik ga niet over die verkiezing van politicus van het jaar en die race praten“, zo laat de premier weten.

Als De Telegraaf doorvraagt, geeft Rutte aan: “Ik ga daar geen opvatting over geven. Ik constateer dat Forum het goed doet. In de peilingen. Maar de manier van politiek bedrijven waarbij je de problemen uitvergroot en de indruk wekt dat Nederland aan de ránd van de afgrond staat… Als je kijkt naar de mooie economische cijfers kun je dat niet volhouden.

Vindt hij het dan niet terecht dat Baudet de EenVandaag-prijs heeft gekregen? “Ik ga daar niks over zeggen. Dat laat ik aan de mensen die in dat panel zitten.

Als hem wordt verweten dat dat een zuinige reactie is, zegt Rutte: “Je kunt toch niet van mij verwachten dat ik een opvatting ga hebben over een collega-politicus…

Dan komt journalist Wouter de Winther met de opmerking dat hij ‘op het hoogste niveau’ gehoord heeft dat Rutte achter de schermen ‘niet uitgepraat raakt’ over Baudet. “Dat is echt niet waar.

De Winther: “Dan heeft u een leugenaar in de coalitie. Wat nu?

Rutte: “Misschien iemand die het iets groter voorstelt dan het is. Wat wel zo is natuurlijk, dat hoort erbij als je met elkaar zit, zonder pers en camera’s en microfoons, dat je ook wel eens even roddelt over de anderen.

Ik analyseer wel eens. Wat betekent nou de opkomst of de daling van de PVV? Of de opkomst van Forum? Natuurlijk vind ik daar van alles van.”

Het kerstinterview met Rutte, waarin hij ook vertelt dat hij recent nog een hapje Indisch heeft gegeten met Jesse Klaver en hij ingaat op de relatie van ons land met Turkije, kunt u lezen via Blendle.

Foto: Arenda Oomen/Rijksoverheid

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen