Gijs pleit voor betere communicatie binnen NPO

Gijs Staverman pleit voor betere communicatie binnen de NPO. Dat laat de KRO-NCRV-dj vandaag weten in het AD. De laatste tijd is er veel gedoe bij de radio-afdeling van de NPO, onder meer over Rob Stenders, zijn collega bij Radio 2. “Ik heb zelf niets van onrust gemerkt. Maar ik weet dat er veel speelde en dat heeft met het publieke bestel te maken waarin goede communicatie tussen organisaties en omroepen soms lastig is. Dat zou echt eens moeten worden geoptimaliseerd.

Veel last heeft NPO Radio 2 er niet van. Het gaat erg goed met de zender. Momenteel weet alleen Radio 538 meer luisteraars te bekoren. “Je kan zeggen wat je wilt, maar radio is weer vol in de picture en er wordt heel veel geluisterd. Radio 2 gaat zelfs bijzonder goed.”

Sommige mensen zijn er verbaasd over, aldus Staverman. “Marketeers hoor ik soms roepen dat ze er niks van snappen. ‘Dat was toch zo’n gezapige instelling?’ Maar het gaat om de energie die we allemaal hebben. De Top 2000 is wéér populairder dan ooit.”

Vanavond is Staverman te zien als presentator van The Comedy Central Roast of Giel Beelen. Daarover vertelt hij ook in het AD-interview, dat u kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen